fbpx

Tomas Ahlbeck

När familjen fick diabetes. Föreläsningen ”När familjen fick diabetes” handlar om ett viktigt men ofta bortglömt perspektiv: hur familjen drabbas när ett barn får diabetes, och hur man som familj gemensamt kan medverka till att det diabetesdrabbade barnet som en del i en familjegemenskap får en vardag fylld av livskvalitet.

Områden:

Bokningsförfrågan för Tomas Ahlbeck

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

När familjen fick diabetes

När Tomas äldsta dotter skulle fylla tre år fick hon diagnosen diabetes typ 1. Det året fick hon fira såväl jul som födelsedag intagen på lasarettet för behandling. Diagnosen innebar dock inte bara en omställning för dottern, utan för hela familjen. De ville inte att dotterns skulle känna sig annorlunda, så redan från början bestämde man sig för att förändra familjens levnadssätt så att HELA familjen anpassade sig till ett liv som diabetiker när det gällde kost och livsstil.

Samtidigt var det tydligt att samhället i stort inte hade tillräcklig kännedom om vad diabetes typ 1 innebär, oavsett om det rör sig om skolgång eller fritidssysselsättning.

Tomas berättar i sin föreläsning om de problem han som förälder har upplevt, den okunskap som mött dem från såväl skola som sjukvård, men även hur familjen klarat av att bemöta problemen och genom att till exempel delta aktivt i utbildningen av skolans personal hittat lösningar.

Föreläsningen ”När familjen fick diabetes” handlar om ett viktigt men ofta bortglömt perspektiv: hur  familjen drabbas när ett barn får diabetes, och hur man som familj gemensamt kan medverka till att det diabetesdrabbade barnet som en del i en familjegemenskap får en vardag fylld av livskvalitet.

Föreläsningen genomförs i samarbete med Diabetes Wellness. Del av nettot går till diabetesforskningen.

Om Tomas Ahlbeck:

Tomas har bakgrund som både kommunikatör och komiker, han är en spirituell och engagerande föreläsare som förmedlar fakta på ett positivt och humoristiskt sätt.