fbpx

Thomas Hagbard

Trust the process – det laterala tänkandet. Din konkurrent är lika bra som du på att tänka logiskt och rationellt, men det är nya och annorlunda koncept som attraherar kunderna. Då måste du ha andra idéer är din konkurrent. Då måste du tänka kreativt och lateralt.

Områden:

Bokningsförfrågan för Thomas Hagbard

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Trust the process – det laterala tänkandet

Kunskap och information är inte längre en konkurrensfördel
 
Din konkurrent är lika bra som du på att tänka logiskt och rationellt, men det är nya och annorlunda koncept som attraherar kunderna. Då måste du ha andra idéer är din konkurrent. Då måste du tänka kreativt och lateralt.

Det kreativa tänkandet är ett strukturerat sätt att skapa nya idéer som bryter mot det etablerade och traditionella.

Affärskreativitet är ett sätt att använda den sortens tänkande för att skapa nya affärer. Det kräver mod.
Du måste kanske ifrågasätta det som fungerar och genererar pengar idag. Men morgondagens marknad ser annorlunda ut och kräver nya idéer och lösningar.

Produkters livslängd blir allt kortare och konkurrensen allt tuffare för var dag. Därför måste ni ständigt öka er innovationskraft. Det gör ni genom att arbeta med affärskreativitet.

Det kreativa tänkande är lika processorienterat som det logiska/rationella men det är andra mekanismer som måste triggas igång.
Man behöver inte ha en utagerande personlighet.
Man kan bli lika framgångsrik i sin kreativitet om man följer ett antal väldefinierade steg i idéprocessen.
Alla kan bidra och man vet aldrig när eller från vem den brillianta idén kommer.

Föreläsningen hålls i ett högt tempo med mycket interaktivitet.
Fokus är på att göra och komma till insikt. Alla personer har en enorm kreativ potential bara den tillåts att ta plats. Det kreativa är ingen slump, man måste aktivt ta sig till en annan mental spelplan än konkurrenterna för att hitta de nya konkurrenskraftiga idéerna.

Thomas Hagbard är en målinriktad och extremt envis person som alltid befinner sig på glada sidan planket. Talar lika obehindrat med koncernledningen som med folket på golvet. Är pappa till bl.a. de turnummersystem du möter på Posten, Systembolaget. Han har arbetat som Europachef för ett amerikanskt IT-företag i 8 år med ansvar för tre egna bolag och 7 distributörer. Bytte från rationellt och logiskt tänkande till lateralt och kreativt dito i samband med ett globalt förändringsprojekt. Bland referenserna återfinns bl.a. AstraZeneca, IHM, Tetra Pak, Volvo, Linköping Universitet m fl.