fbpx

Siavosh Derakhti

Vi kan leva för ingenting, eller dö för någonting, en individ kan göra skillnad. Barn och unga är nutiden och framtiden. Låt oss tillsammans föra fram bättre värderingar! Siavosh Derakhti har varit föreläsare 18 års åldern.

Områden:

Mer information:

Vi kan leva för ingenting, eller dö för någonting, en individ kan göra skillnad

Siavosh Derakhti, jobbar idag som socialarbetare, fritidsledare och ungdomscoach i Malmö och Staffanstorp samt är grundare & verksamhetsansvarig för UMAF – Unga mot Antisemitism & Främlingsfientlighet. Siavosh har varit aktiv föreläsare sedan 18 års åldern.

När Siavosh studerade på Gymnasiet, var det mycket i media kring hur judar i Malmö utsattes för trakasserier och hatbrott. Samtidigt kom rapporter kring hur muslimer utsattes för diskriminering och hatbrott. Från resten av Europa berättades nyheter om nynazistiska rörelsers frammarsch och en ständig ökande utsatthet för romer, homosexuella, muslimer och judar.

Siavosh kände att något måste göras på hemmaplan, i Malmö, för att gå emot dessa intoleranta tendenser, som skapade rädsla och otrygghet. Siavosh brydde sig om det som höll på att hända, det påverkade honom, hans familj, kompisar och hans skolklimat. Det var viktigt för honom att engagera sig i arbetet för demokrati och alla människors lika värde. Hans föräldrars kamp och budskap för demokrati och fred är idag en del av honom. Därför grundade Siavosh UMAF – Unga mot Antisemitism & Främlingsfientlighettidigare Unga muslimer mot antisemitism.

Hösten 2013 fick Siavosh chansen att presentera sitt arbete för President Barack Obama under dennes statsbesök i Sverige. President Obama kände till hans arbete och gav honom sitt stöd.

Barn och unga är nutiden och framtiden. Låt oss tillsammans föra fram bättre värderingar! Tillsammans vill vi lära oss upptäcka och bekämpa de uttryck för intolerans och främlingsfientlighet som finns i dagens samhälle.

Siavosh Derakhti är muslim och möter mycket antisemitism. Han var ingen ängel i skolan och stökig som ung, men Siavosh har genomgått en personlig resa. Han brinner för det han gör och han är till sinnet målinriktad, driven, positiv och väldigt bra på att få saker att hända. Ett kvitto på detta är den uppmärksamhet och den framgång som UMAF har haft under de senaste åren trots att Siavosh enbart arbetat ideellt. Siavosh har tilldelats det första nyinstiftade Raul Wallenbergpriset, nyinstiftade ELSA priset och förmånen att träffa President Barack Obama, som ett erkännande av Siavosh viktiga arbete mot Antisemitism, Islamofobi i Malmö och i Sverige.

Bokningsförfrågan för Siavosh Derakhti

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!