fbpx

Sarah Delshad

"Muslimsk girlpower!" Avdramatisera den muslimska kvinnan av idag - hur porträtteras egentligen den muslimska kvinnan och hur påverkas vi av de bilderna? Sarah Delshad punkterar den stereotypa föreställningen och lyfter fram ett flertal starka muslimska kvinnor - historiska som samtida! Följ med på en resa av Muslimsk girlpower!

Områden:

Mer information:

“Muslimsk girlpower!”

– Avdramatisera den muslimska kvinnan av idag – hur porträtteras egentligen den muslimska kvinnan och hur påverkas vi av de bilderna?

– Hon är passiv och i behov av räddning. Hon har inte koll på läget, hon är ett offer för upprepade strukturer och hon har ingen talan. Hon förkroppsligar ofriheten och väntar på sin räddning. Vi finner berättelserna om Den Muslimska Kvinnan lite överallt, och de är minst sagt många. I diskussionerna kring muslimska kvinnor har det länge funnits en antydan och tyvärr framförallt en föreställning om att en som muslimsk kvinna inte kan uppnå totalt självbestämmande. Religiositeten betraktas inte vara ett fritt val och många gånger anses det vara i motsättning ur ett stärkande perspektiv. Men på detta vis tas ju samtidigt friheten ifrån muslimska kvinnor utifrån antagandet och föreställningen att dessa medvetet inte har kunnat välja. Andra anser sig veta vad som är bäst för henne och talar inte sällan över huvudet på henne. Sarah Delshad äger tillbaka bilden av den muslimska kvinnan. Hon punkterar den stereotypa föreställningen och lyfter fram ett flertal starka muslimska kvinnor – historiska som samtida! Följ med på en resa av Muslimsk girlpower!

– ”Som gästföreläsare i programserien Tisdagar på Kulturhuset, tog Sarah Delshad med självklar pondus med oss på en tidsresa späckad med muslimsk girlpower! Det var befriande och underhållande att få ta del av dessa konkreta och tydliga exempel på vitt skilda muslimska kvinnor och deras gärning till skillnad mot den stereotypa bild vi oftast möter i media, film mm. Den långa raden av publik (både män och kvinnor) som efteråt ville tacka Sarah eller ge sin personliga feedback, var ett bevis på detta.” – Borås Kulturhus

“Sarah Delshad är en otroligt engagerad och driftig moderator och vårt samarbete med henne under Göteborg Folk Festival kändes klockrent från start! Hon modererade panelsamtalet ”Ordets makt och världens kultur” och även om ämnet som diskuterades var nytt för Sarah hade hon läst på noga och kändes väldigt insatt och förberedd. Hon skapade en mycket inkluderande och välkomnande stämning för både publik och paneldeltagare. Genom att skickligt fånga upp deltagarnas olika infallsvinklar såg hon till att samtalet blev väldigt intressant och givande.”

“Sarah är en jordnära, närvarande och engagerande moderator. Det märktes tydligt att hon brinner för frågor om flickors rättigheter och möjligheter som diskuterades under vårt seminarium i Almedalen, som Sarah Delshad modererade, där bl.a. dåvarande jämställdhetsministern Åsa Regnér medverkade. Sarah Delshad var väldigt kunnig inom området och delade med sig av sina egna erfarenheter.” – Flickaplattformen

“Sarah är en entusiasmerande föreläsare som har en tydlig förmåga att nå ut till ungdomar. Hon är en spännande, modig och peppande föreläsare med en härlig touché av girlpower!” – Flamman Ungdomarnas Hus

“Sarah är en inspirerande föreläsare som når ut till både ungdomar och äldre. Föreläsningen hos oss var väldigt uppskattad och många i publiken stannade kvar för att dela sina tankar med Sarah efteråt. De yngre i publiken ville gärna föreviga ögonblicket med en selfie!” – Sätra Bibliotek.

Bokningsförfrågan för Sarah Delshad

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!