fbpx

Pigge Werkelin

”Entreprenör sedan födseln”. Mästare på att se möjligheter där andra ser problem. Pigge Werkelin är en entreprenör med positiva naturkrafter som gärna testar nya idéer och drar igång stora projekt med mottot att det är okej att lyckas till 80 procent. Han har svårt för att passa in i byråkratiska mallar och utmanar ständigt gränserna.

Områden:

Bokningsförfrågan för Pigge Werkelin

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

”Entreprenör sedan födseln”

Mästare på att se möjligheter där andra ser problem

Pigge Werkelin är en entreprenör med positiva naturkrafter som gärna testar nya idéer och drar igång stora projekt med mottot att det är okej att lyckas till 80 procent. Han har svårt för att passa in i byråkratiska mallar och utmanar ständigt gränserna. Han stöter ideligen på nya problem som han övervinner med flexibelt tänkande och stark målfokusering.

Hur problem blir bärande affärsidéer
Pigge är en av initiativtagarna till Sverigeflyg AB som startar upp lokala flygbolag över hela Sverige.  Satsningen på flyg uppkom därför att priset för att flyga mellan Gotland och fastlandet var för högt. När andra pratar i termer om bidrag och subventioner för att lösa regionala, infrastrukturella problem har Sverigeflyg omvandlat problemen till ett vinstdrivande bolag.

Ett annat problem har varit att få företag att våga satsa på upprustning av besöksanläggningar som campingar, då bankerna inte gärna lånar ut pengar till sådana projekt. Ur det problemet har konceptet med Strandbyar vuxit fram – en metod som gör det lätt att få in många privata finansiärer.

Sveriges 600 campingägare investerar 1 miljard på fem år. Under tre år investerar Werkelinbolagen för 400 miljoner på sina campinganläggningar!


Jobbar i små, flexibla organisationer
–Jag vill jobba i små snabba organisationer där medarbetare vågar ta ansvar och fatta beslut. Att se vad våra små organisationer presterar är något som gör mig stolt och säker på att andra organisationer kan göra det samma, bara man får in rätt tänk och glöd i organisationen.
Pigge brukar berätta om sitt sätt att vara entreprenör med start i  barndomens tidningsförsäljning, trading med bilbanor och valutaaffärer där föräldrarna fanns som stöd i bakgrunden och lät honom testa, vilket utgjorde grogrunden för en entreprenör som ville växa. Hans entreprenörskap har fortsatt att utvecklas och idag är han också en populär föreläsare.

Helst framträder Pigge tillsammans med en journalist/moderator så att föredraget blir i diskussionsform och därmed mer anpassat efter gruppen, samtidigt som deltagarna kan ställa frågor.

Pigge Werkelin är grundare/initiativtagare till Sveriges första lågprisflyg som idag flyger på sex destinationer med en omsättning på drygt en halv miljard. Pigge är dyslektiker som gett ut en bok som hittills sålt i över 100 000 exemplar. Har via bokförsäljning och föreläsningar + skänkta pengar, samlat in runt 800 000 kr till Ragnarfondens projekt i Thailand. Pigge blev Årets Entreprenör 2005 i Stockholm–Gotland-regionen. Dessutom utsågs han 2005 till Sveriges mest beundrade man, samtidigt som Lottie Knutsson blev den mest beundrade kvinnan.