fbpx

Pia Hall

Genvägen till klimatsmart mat. Vi blir bombarderade med uppmaningar om att leva klimatsmartare för att rädda vår jord. Vi ska sopsortera, flyga mindre och äta klimatsmart. Och hur gör man det där sistnämnda? På mindre än en timme kommer du att få enkla tips om hur du kan göra din veckomeny bra mycket mer miljövänlig, utan att offra smak, mer pengar eller mer tid.

Områden:

Mer information:

Genvägen till klimatsmart mat

Vi blir bombarderade med uppmaningar om att leva klimatsmartare för att rädda vår jord. Vi ska sopsortera, flyga mindre och äta klimatsmart. Och hur gör man det där sistnämnda? På mindre än en timme kommer du att få enkla tips om hur du kan göra din veckomeny bra mycket mer miljövänlig, utan att offra smak, mer pengar eller mer tid.

Mat är inte längre en njutning, det är ett problem. Så stod det nyligen i en brittisk mattidning. Och för många av oss har det där med matfrågan blivit alltmer komplicerat. Vi vill vara klimatvänliga, äta bra, inte få i oss konstiga E-nummer, tänka globalt och så vidare i all oändlighet.

Att handla och laga mat har för många blivit tyngt av måsten, man får helt enkelt dåligt samvete för att man inte orkar tänka på alla de där sakerna när ma vardagshandlar mat, som man ska skynda hem och helst laga på en sådär tjugo minuter.

Men det går att genom att ta till sig några enkla tips handla och äta smart, gott och nyttigt.

Pia lär oss:

  • Vilka råvaror som är det mest energikrävande
  • Vilka råvaror som är minst enegrikrävande
  • Hur man äter efter säsong
  • Hur man gör för att slänga så lite mat som möjligt
  • Hur man lagar god mat utan uppoffringar
  • Enkla knep för att snabbt få veckomenyn klimatsmart

Pia Hall är skribent som halkade in i matbranschen genom ett vikariat på tidningen Gourmet. Ett år senare skrev hon sin första kokbok och började hålla matlagningskurser. Hon kombinerar passionen för vällagad mat gjord på fina råvaror, med sin önskan om att bidra till en bättre miljö. Pia har debatterat mat i såväl TV som radio och håller nu regelbundet föredrag om hur vi  enkelt kan börjar äta klimatsmartare.

Bokningsförfrågan för Pia Hall

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!