fbpx

Monika Palo

Glädje är seriösa grejer. Monika Palo är pedagog i grunden och har arbetat med hälsa och inspiration i över 25 år. Hon möter varje person och grupp där de är. Hon berör, inspirerar och delar frikostigt med sig av konkreta verktyg för att ta ansvar över sitt liv och att hitta sin glädje och inre drivkraft. Allvar och humor följs åt i Monikas inspirerande föreläsningar.

Områden:

Mer information:

Glädje är seriösa grejer

I sin föreläsning delar Monika Palo med sig av sin livsresa mot välmående, en resa fylld av energi, kraft och kärlek. Om att gå till sitt hjärta, sin mittpunkt för att få möjlighet vara sitt sanna mest äkta jag.  

Att utgå från hjärtat gör våra livsval enklare. Vi hinner i fatt oss själva och hinner möta det vi känner. Vi inser att ingen annan kan dirigera våra liv utan var och en har egenansvaret att kärleksfullt tänja på de naturliga inre ledarskapsmusklerna.

Ibland måste vi bromsa hårt för att återhämta oss och hitta tillbaka till kraften. För att ge oss själva de mest gynnsamma förutsättningarna för utveckling behöver vi reducera stresshormoner och fylla på med måbra hormoner. När vi inser det, är det inte speciellt svårt. Andas in – paus – andas ut – paus… 

Ingen av oss är förskonad från livets påverkan där glädje och sorg går hand i hand. Genom att utöva acceptans och möta oss själva med kärlek och medkänsla i det som händer kommer vi en bit på vägen. Under föreläsningen lär Monika ut enkla fungerande metoder att använda sig av i vardagen.  

I sin föreläsning pratar Monika om

Att blir VD för sitt eget liv. Är det du som styr eller upplever du att du styrs av omständigheterna? När du är i kontakt med ”din inre ledare” kan du lättare göra val för dig och säga nej när det går för fort.

Egenansvaret. Det egna ansvaret att möta förändringar, acceptera det vi inte kan förändra eller påverka och släppa det som inte är vårt. I egenansvar ingår respekt, medkänsla, ärlighet, lojalitet och att reflektera över vår egen del i det som sker.

Balans och tid för återhämtning. Grundläggande är att hitta balans mellan arbetsliv, familj och fritid genom medveten återhämtning.

Vad kan du göra själv? Det finns många sätt att tanka energi och att reducera stresshormoner. Vi går igenom olika metoder som medveten rörelse, meditation, Reiki, yoga och energimedicin för att få tyst på ”de tjattrande aporna i hjärnan” och öka kreativiteten.

Monika Palo är helhetsterapeut med ett holistiskt synsätt och hon tror på kroppens självläkande förmåga. Hon jobbar med energitekniker som medicin och är utbildad Reikimaster. Med sina rötter i Tornedalen tillhör hon minoritetsbefolkningarna och har gått i lära hos urbefolkningar. Monika har erfarenhet från utvecklingsarbete med större och mindre arbetsgrupper både inom privat sektor, kommun och landsting.

Bokningsförfrågan för Monika Palo

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!