fbpx

Monica och Sabina Friberg

”Kommunikation; ur ditt eller mitt perspektiv?” Hur blir man som man är? Varför uppstår det många gånger problem i kommunikationen mellan olika människor? Hur hanterar man en skrikande femåring eller sin jobbiga kollega? Hur kan jag undvika missförstånd med min kollega, min sambo, mina barn…?

Områden:

Mer information:

”Kommunikation; ur ditt eller mitt perspektiv?”

Hur blir man som man är? Varför uppstår det många gånger problem i kommunikationen mellan olika människor? Hur hanterar man en skrikande femåring eller sin jobbiga kollega? Hur kan jag undvika missförstånd med min kollega, min sambo, mina barn…?

Kultur och kommunikation är nyckelord i samspelet mellan människor. Kultur påverkar hur man ser på saker, hur man uppfattas av andra och hur man hanterar olika situationer. Men vad är kultur? Och hur kan man kommunicera med någon från en annan kultur?

Monica och Sabina, mor och dotter, har båda vuxit upp med föräldrar från olika länder och således från olika etniska kulturer. Men kultur är något som ligger närmare oss än ett geografiskt avstånd och vi är således dagligen en del av olika kulturer såsom företagsskultur eller familjekultur. Olika kulturella perspektiv gör att våra upplevelser filtreras och att vi därför ser och tolkar saker olika. Det gäller att förstå den andras filter för att kunna skapa en kommunikation som tillåter samspel.

Monica och Sabina erbjuder både föreläsningar och workshops i kommunikation och kulturell medvetenhet. Detta förebygger konflikter och leder till:

  • Större förståelse mellan människor.
  • Bättre kommunikation.
  • Förbättrat samarbete.
  • Bredare perspektiv på olika sätt att hantera situationer.

Monica Friberg arbetar som kurator inom Barn- och Ungdomspsykiatrin. Hon har tidigare arbetat som skolkurator, som universitetsadjunkt på Socialhögskolan och som engelsklärare i Spanien. Hon har steg 1 kompetens i psykodynamisk psykoterapi och även i familjeterapi. Under 11 år bodde hon i Madrid.
Sabina Friberg är 25 år och studerar psykologi, etnologi och språk på Lunds Universitetet. Hon har även studerat psykologi på universitetet i Lyon i Frankrike. Sabina har vuxit upp som trespråkig (svenska, spanska och engelska). Hon är flamencodansare, flamencolärare, barndanslärare och TaeKwonDo-instruktör och har bl.a. jobbat på förskola. Hon föddes i Madrid och flyttade till Sverige som nioåring.

Bokningsförfrågan för Monica och Sabina Friberg

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!