fbpx

Mike Florette

Psykopater på jobbet- finns de? Mike Florette föreläser tillsammans med Lisbet Duvringe för dig som tror dig mött en psykopat på jobbet och vill hitta ett förhållningssätt att hantera svårigheterna.

Områden:

Mer information:

Psykopater på jobbet – finns de?

I sina uppdrag som coacher, rådgivare och utbildare mötte Mike Florett och Lisbet Duvringe många människor som berättade liknande historier. Berättelser om kollegor och chefer som saknade empati, som lurades och som orsakade lidande bland personal och i ledningsgrupper. Eftersom både Mike och Lisbet brinner för en bra psykosocial arbetsmiljö började de forska i roten till problemet. Roten stavades Psykopati. 

Ohälsa kostar idag det svenska samhället 120 miljarder kronor om året och  en miljon människor uppger att de vantrivs på sina arbeten. Den psykosociala miljön blir alltså allt viktigare för att skapa ett hållbart arbetsliv. 

Mike och Lisbet berättar om vad som händer med oss och vår arbetsmiljö när kollegan eller chefen har psykopatiskt beteende. Du får veta hur många psykopater det finns runt omkring oss i kontorslandskapen och hur du känner igen dem. Med ökad kunskap kan du skydda dig från deras skadliga beteenden samt själv bidra till ökad arbetsglädje.

Vem är egentligen psykopat ?Varför ljuger de och manipulerar både ledningsgrupper, medarbetare och kollegor? Hur skyddar man sig på jobbet mot psykopaten? Vem ska man i så fall vända sig till? Finns psykopater överhuvudtaget eller är det bara ett skällsord?

I den här föreläsningen ger författarna dig svar på frågor om psykopatiskt beteende och fördjupar sig i viktiga ämnen på arbetsplatsen som lögn, empati, psykologiska kontrakt och whistleblowing. De visar också på konsekvenser och kommer med uppmaningen att ta hjälp. Du är inte ensam om att känna dig förvirrad, chockad och utan självförtroende, om du drabbats. De brinner för att vi ska få hållbara arbetsplatser och vill att du ska kunna vissla på vägen till jobbet. Det handlar om engagemang och arbetsglädje.

Presentation Lisbet & Mike

Lisbet Duvringe och Mike Florette med erfarenheter och akademiska utbildningar i psykologi, retorik, organisation och ledarskap har samtalat med ett stort antal personer som upplevt psykopatiska beteenden på sina arbetsplatser. I föreläsningarna tar de avstamp i tvärvetenskaplig forskning inom ämnet för att göra psykopatiska drag inom arbetslivet mer igenkännbart. Föreläsningen är för dig som eventuellt mött ett psykopatiskt beteende på jobbet och vill hitta ett förhållningssätt. Mike och Lisbet var nyligen inbjudna till P4 Extra för att prata om psykopater med Lasse Bengtsson och har också blivit inbjudna till Nyhetsmorgon Lördag på TV4. 

Föreläsningsämnen (även workshop, utbildningar osv):

  • Psykopater på arbetet- finns de och vad gör man?
  • Arbetsglädje och humor på jobbet- måste chefen vara komiker?
  • Vad styr din arbetsdag – om era tankar och känslor på jobbet- vad är tillåtet hos er?
  • Hur arbetar vi med bemötande och beteenden i arbetslivet? – Tanke, känsla och handling får konsekvenser.
  • Hållbart ledarskap- hur får vi nyfikna och inspirerade ledare att hålla länge?
  • Oväder på jobbet- när det blåser iskalla vindar i kontorslandskapen, skvallras och används härskartekniker- vad gör du då?
  • Kind is cool – en fartfylld och humoristisk föreläsning som tar avstamp i modern hjärnforskning och visar att vänlighet för oss närmare varandra, stärker samarbete och tar oss längre.

Mike Florette har med sina över 20 år som professionell inom underhållning och föreläsningar utvecklat en fingertoppskänsla som är en ovärderlig hjälp för deltagarna. Mike Florette håller seminarium och föreläsningar där ni garanterat skrattar och hittar gruppens humor.

Lisbet Duvringe, med tvärvetenskaplig utbildning i psykologi, retorik och ledarskap har själv varit både konsultchef, butikschef och HR-chef och upplevt och sett konsekvenser för välbefinnande på jobbet (och tvärt om). Lisbet Duvringe håller föreläsningar, workshops, utbildningar, rådgivning och utför arbetspsykologiska tester/personlighetstester. Hon verkar tvärvetenskapligt inom retorik, ledarskap, HR/personalfrågor och psykologi.

Bokningsförfrågan för Mike Florette

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!