fbpx

Mikael Andersson

Tankens kraft - Att göra det omöjliga möjligt Mot alla odds, född utan armar och ben, har Mikael Andersson alltid fått kämpa sig till det andra tar för givet. I dag är Mikael inte bara gift och har fyra barn, han är dessutom en av Sveriges och Norges populäraste föreläsare.

Områden:

Mer information:

Tankens kraft – Att göra det omöjliga möjligt

Mot alla odds, född utan armar och ben, har Mikael Andersson alltid fått kämpa sig till det andra tar för givet. I dag är Mikael inte bara gift och har fyra barn, han är dessutom en av Sveriges och Norges populäraste föreläsare.

Mikael Andersson baserar inte sin föreläsning på några forskningsresultat eller teoretiska modeller. Han har inte någon ambition eller avsikt att leverera några enkla svar och färdiga lösningar till åhörarna. Men inte en människa lämnar salen utan att ha påverkats djupt.

Några olika uppslag där Mikael gärna delar med sig av sina insikter.

Inspiration och nytt perspektiv.
I sina inspirerande och fascinerande föreläsningar berättar han med smittande leende om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar, och om hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Hans föreläsningar handlar om resurser och möjligheter i livet. Och om inspiration.

En introduktion till ett seminarium med Mikael Andersson
Välkommen till ett seminarium som har påverkat och förändrat många människors syn på sig själva och vad som egentligen är möjligt. Seminariet ger tillfälle till eftertanke och reflektion. Du kommer möta det mörka, det svåra och smärtsamma. Men även ta del av det ljusa, det starka, det positiva och få med dig hopp, glädje, kraft och inspiration.

Se mina resurser
Föreläsningen handlar om varje individs resurser och möjligheter att själv påverka och förändra sitt liv och sin livssituation. Mikael talar om tydliga mål och en stark drivkraft att nå målen och förverkliga sina drömmar.

Rubriken “Tankens Kraft” innefattar mycket av det som tagit honom till den livssituation han har idag. Underrubriken “att göra det omöjliga möjligt” beskriver hans syn på vad han kan åstadkomma genom att bestämma sig för att inte använda ordet “omöjligt” om framtiden.

Mikael har skrivit boken:

“Armlös, benlös men inte hopplös”

Här får du möta barnet som var nära att ge upp, människorna som aldrig slutade tro på det till synes omöjliga, och tankens enorma kraft.

Ur “Armlös, benlös men inte hopplös”:

Idag vet jag att även om det ibland kan se mörkt och besvärligt ut, finns det ändå hopp och möjligheter. Det kan just då vara svårt att se det ljusa, men bara vetskapen om det finns möjligheter hjälper mig att orka ta mig genom en svår period eller upplevelse.

Ibland får jag frågan om detta innebär att jag nu också accepterat de omständigheter som orsakade mina skador och det jag som barn tvingades till i protesutvecklingens tjänst. Är jag vid en punkt i livet där jag fullt ut kan säga att jag har kommit över allt det jag känt varit så orättvist och inte längre känner bitterhet och ilska? Svaret är nej, jag kommer aldrig att acceptera det. Men jag har lärt mig att leva med det. Bitterhet hjälper mig inte. Ilska och vrede bryter bara ned och förstör. Och varför ska jag låta något jag inte kunnat påverka begränsa mitt liv och mina möjligheter ytterligare?

Däremot tar jag mig rätten att behålla det som en konstruktiv kraft i livet. En låga som aldrig slocknar och som driver mig framåt. Jag har försökt att omvandla den energi som fanns i vreden till något kreativt istället. Bästa sättet att besegra omvärlden är att bevisa att de hade fel!

Mikael Andersson har ett helt livs erfarenhet från området han föreläser. Han har föreläst för 100 000 tals människor och flera hundra företag. Bl.a. Astra Zeneca, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ericsson, ICA, Volvo, Posten, SEB, IKEA, Stadium, Skatteverket, Handelsbanken samt många kommuner, fackförbund och inom folkrörelsen.

Bokningsförfrågan för Mikael Andersson

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!