fbpx

Mattis Bergquist

Hållbar tillväxt - vad är det? Idag vet vi om att alla måste tänka på sin konsumtion så att den blir mer etisk riktig och mer miljöanpassad. Mattis blandar alltid i sina föreläsningar mellan experiment, förläsning, dialoger och värderingsövningar.

Områden:

Mer information:

Hållbar tillväxt – vad är det?

Idag vet vi om att alla måste tänka på sin konsumtion så att den blir mer etisk riktig och mer miljöanpassad.

Vi vet också att vår livsstil påverkar vår jord på ett negativt sätt. Men det gör inte det lättare att veta vad man ska göra bara för att man vet.
Hur ska lilla jag kunna påverka? Varför ska jag ändra mitt liv och måste jag ändra livet som jag nu lever och är nöjd med? Vad kan jag göra? Vad kan vi göra i vår organisation?

Mattis blandar alltid i sina föreläsningar mellan experiment, förläsning, dialoger och värderingsövningar. Det gör att allt blir levande och att var och en måste ta ställning.

Hans metoder har alltid varit uppskattade och Mattis anlitas ofta för att inspirera i t ex miljö och etikarbetet. Han är van att arbeta i både stora och små sammanhang.Det Mattis högt värdesätter är att den inspirerande föreläsningen också leder till en aktiv handling hos deltagarna.

Mattis är också socialt intresserad vilket har lett till hans inriktning mot utbildning, processledning och ledarskap. Samtidigt är pedagogiska utmaningar, både skriftliga och muntliga, alltid lika roliga för Mattis. Genom hans allmänna samhällsintresse föreläser han också under följande rubriker:

  • Miljö och hållbar utveckling
  • Klimatfrågor
  • Värderingar kring miljö
  • Varför går det så trögt just med miljö och etikarbete – om förändringsprocessen
  • Hållbarhetsdriven affärsutveckling – hur gör man och vad är det?
  • Den medvetna konsumenten – hur ser man ut då?
  • Etik och lönsamhet – går det ihop?
  • Var går den etiska gränsen?
  • CSR – ett begrepp med stort innehåll

För att skapa intresse kring hållbarhetsfrågorna gäller det att vara estradör. Ett ”framträdande” bör vara präglat av humor och entusiasm.

Mattis försöker alltid bjuda på sig själv för att skapa intresse och engagemang. Att väcka nyfikenhet och få igång diskussioner är viktigt i alla möten såväl på ledningsnivå som på någon annan nivå i organisationen. Vid alla möten försöker han plocka fram värderingar hos dem han möter. I grupper blir det med hjälp av värderingsövningar, vilket också fungerar utmärkt i enskilda samtal.

Mattis Bergquist är naturvetare med högskoleutbildning i geografi, biologi, miljövård och pedagogik. Han har stor vana att stå inför grupp, föreläsa, vara ute på exkursioner och leda diskussioner i stora och små grupper. Det är lika roligt varje gång när det som han förmedlar i föreläsningen mottas och fungerar. Fungerar i form av en handling. Han har även varit anställd som konsult på Håll Sverige Rent.

Bokningsförfrågan för Mattis Bergquist

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!