fbpx

Lotta Snickare

Den osynliga ojämställdheten. Lotta Snickare är en uppskattad inspiratör inom området jämställdhet och ledarskap. Genom att blanda konkreta exempel från näringsliv och offentlig förvaltning med forskning beskriver hon med humor de problem som uppstår och vi kan lösa dem.

Områden:

Mer information:

Den osynliga ojämställdheten

Lotta Snickare är oerhört uppskattad som inspiratör inom områden som jämställdhet och ledarskap. Genom att blanda konkreta exempel från näringsliv och offentlig förvaltning med forskningsresultat beskriver hon på ett humoristiskt sätt jämställdhet och ledarskap – vilka problem som uppstår och hur vi löser dem.

Lotta Snickares ämnen är Den osynliga ojämställdheten. Vi är så vana vid ojämställdheten att vi inte ser den. Ojämställdheten är det naturliga, vårt vanliga sätt att bedöma och bemöta människor omkring oss.Lotta skräddarsyr alltid föreläsningarna efter önskemål och målgrupp.

Ett annat ämne är ”Genuskunskap ger snabbare karriär”. Kvinnliga chefer på Swedbank som fick genuskunskap gjorde till exempel snabbare karriär än de som inte fick det.

När vi vet hur ojämställdhetens makt- och möjlighetsstrukturer ser ut och fungerar kan vi bryta dem. Ytterligare ett ämne är ”Varför har flickor sämre självförtroende än pojkar trots att de har bättre skolbetyg?” Varför blir flickorna duktiga och pojkarna stökiga? Och vad kan vi göra för att ändra det?

Lotta Snickare är jämställdhetsföreläsare med en unik förmåga att kombinera fakta och konkreta exempel från såväl det privata näringslivet som den offentliga sektorn. Lotta är dessutom ledarutvecklare – hon är sedan tio år chef för Swedbanks ledarutveckling – ledarskapsforskare – hon forskar inom ledarskap och ledarutveckling vid Centrum för Bank och Finans på KTH – och författare – hon har tillsammans med Liza Marklund skrivit flera böcker om jämställdhet.

Bokningsförfrågan för Lotta Snickare

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!