fbpx

Lena Gimbergsson

Äggen har ett bäst före datum - inte hönan. Hinner du med att få barn mitt i livet? Det är en av de frågor som Lena vill ställa till kvinnor. Lena varvar föreläsningen med kunskap om kvinnohälsa – erfarenheter – funderingar och humor.

Områden:

Mer information:

Äggen har ett bäst före datum – inte hönan!

Hinner du med att få barn mitt i livet?

Tre instinkter som vi människor föds med – (även djuren) är: att föröka oss, äta och överleva.

En bra livskvalitet är något vi alla strävar efter. Det gäller i det privata som i arbetslivet. För att få ett innehållsrikt och lyckligt liv är barn en viktig del för de allra flesta.

Idag är det oerhört många kvinnor som väntar för länge med att försöka få de barn som de önskar. Tyvärr tror många att man lätt får barn efter fyllda 40, men om inte det går som planerat, kan fertilitetsbehandlingar lätt avhjälpa problemet. Vilket är både en missvisande och en felaktig tro.

Vad beror det på att kvinnor idag väntar med att skaffa barn?

  • Vill ha en bra utbildning
  • Satsar på karriär
  • Möjlighet till resor
  • Svårt att finna en partner
  • Bristande insikt av kvinnans fruktsamhet
  • Kortvariga samboförhållanden

Det är en av de frågor som Lena vill ställa till kvinnor. Hon varvar sina föreläsningar med kunskap om kvinnohälsa – studier – erfarenheter – funderingar och humor.

Lena vill gärna föra en dialog med publiken och naturligtvis anpassar hon föreläsningarna utifrån önskemål och tillfälle!

Lena Gimbergsson har bakgrund inom en patientförening för ofrivilligt barnlösa. Seminarier och kongresser med föreläsningar på nationell och internationell nivå, samt i otaliga möten med politiker för att lyfta upp frågor om infertilitet på den politiska agendan. Hon har förekommit mycket i TV, radio och tidningar Lena föreläser även i skolor för att förmå ungdomar att tänka mer långsiktigt för att de ska kunna få de barn som önskas av egen kraft och förmåga – längre fram i livet.

Bokningsförfrågan för Lena Gimbergsson

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!