fbpx

Karl-Johan Almegård

Smarta människor är vilseledare - modiga är vägledare. Vår tillvaro är fylld med planer, projekt, tankar och idéer om hur saker bör vara eller vilka resultat vi skall nå.

Områden:

Mer information:

Smarta människor är vilseledare – modiga är vägledare

Vår tillvaro är fylld med planer, projekt, tankar och idéer om hur saker bör vara eller vilka resultat vi skall nå. Men vad händer när vår plan möter verkligheten? Och saker inte går som förväntat, vilket det oftast inte gör, hur hanterar vi detta? Det är vår förmåga att prioritera denna verklighet och de människor som vi möter som ger oss en bättre framtid, inre trygghet och framgång.
Att hantera det oplanerade eller oönskade har de flesta av oss aldrig fått lära oss. Det är då vår trovärdighet som ledare, förälder, vän och partner ställs på prov.

 Föreläsningen ger mycket inspiration, provokation och saklig input kring de behov som ni söker. Nedan något om det innehåll som kommer att hanteras.

Svaret på frågan om vad som är etik och moral går inte att läsa sig till. Svaret ges i form av en känsla i mötet mellan människor. Frågan vi måste ställa oss själva är om vi är ärliga eller om vi försöker överträffa varandras förväntningar vilket riskerar att skapa kortsiktiga relationer, urholka vår trovärdighet. Våra känslor talar till oss men vår rädsla att tala om känslor leder många gånger till ren verklighetsflykt vilket kostar stora pengar i form av stress och lågt engagemang i företag och organisationer.

Med en enkel övning kommer alla få uppleva skillnaden mellan hur starkt förväntningar styr vårt beteende och vad som händer när dessa förväntningar möter det oplanerade. Efterföljande ges inspiration kring att det finns sätt att lära sig att hantera känslor som uppstår i förändringar på ett strukturerat sätt. Vi talar om att tro att känslor är ”flum” är mer ett uttryck för någon som kanske har läst men ingen praktisk erfarenhet i att hantera detta. Idag är förmågan att hantera känslor kritiska framgångsfaktorer för varje ledare men också som vän, förälder och arbetskamrat.

Under föredraget får gruppen ta del av två verktyg som hjälper oss att tolka och arbeta effektivare med de tankar och känslor som uppstår i förändring och utveckling. Vi talar om att vara mer närvarande i verkligheten än att vara upptagen med oroa sig över framtiden. Även om planer och mål behövs så är det hur vi hanterar verkligheten som realiserar dem eller inte.

Att våga prioritera! Att lära sig prioritera är livets viktigaste styrpinne, dvs. att hantera livets möjligheter och ta ansvar för det. Det handlar om att skapa värde och mening för oss själva och andra.
Många går utbildningar som är inspirerande och med värdefullt innehåll. Tyvärr är det ofta där det stannar. Om vi skall få resultat över tiden är det som avgöra om du prioriterar att arbeta med de känslomässiga ovanor som alltid möter ditt intellekt.
Alla känslor vi har kan brukas eller missbrukas såsom envishet, makt, utseende, social ställning, hänsyn, mod, skuldkänslor, ego, känslighet, rädslor eller samvete.

Attityder är unika talanger och vår personlighet. Med verktyget Loggboken lär du dig att vinna insikt om hur dessa arbetar för och emot dig.
Att reflektera handlar om att lära sig att leva med sina känslor, snarare än att förändra dem med viljan. Ibland händer det fantastiska resultat. Verkligheten är förändrad för att du känner annorlunda. Ibland tar det längre tid.
Att styra mot framgång: Tänk att du är skeppare på din båt. Rodret är dina tankar och vinden är dina känslor. Att sätta upp fingret och känna av vart vinden blåser innan du sätter ut kursen är en mycket bra strategi för att nå målet. Det viktiga är att förstå att kraften finns i vinden, dvs. inte vad vi gör utan vad vi känner inför det vi gör.

“Karl-Johan levererar mycket mer än bara en föreläsning, det är en upptäckt av vår egen inneboende potential. Vi blev både tränade och fick verktyg för att hantera det som är oplanerat och oönskat i vår tillvaro ”. Johan Lundell – Manager, Tieto Enator Professional Services Sverige

Karl-Johan Almegård är affärsutvecklare, coach och utbildare bl.a. som lärare på IHM Business School sedan 9 år. Han har lång erfarenhet från uppdrag hos såväl stora kända företag som hos mindre företag och enskilda personer. Karl-Johan är en dynamisk inspiratör och står bakom en egen utvecklad pedagogik och symboliserar arbetssättet i sina seminarier, föreläsningar och utbildningar genom exempel från verkligheten.
Bland referenserna återfinns bl a Volvo Personvagnar, Ledarna, Tidningen Chef, SSQ Awards m fl.

Bokningsförfrågan för Karl-Johan Almegård

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!