fbpx

John Steinberg

”Att leva som du vill”. Är det möjligt att leva som man vill? Kanske inte alltid, men oftare än du tror – utan att för den skull vara självupptagen. Du kan göra gott i världen och livnära dig väl. Den här föreläsningen beskriver det! John Steinberg är fil dr i pedagogik, leg psykolog och författare till snart 40 böcker om ledarskap, påverkan, inlärning och värderingar. Han föreläser både på svenska och modersmålet engelska.

Områden:

Mer information:

”Att leva som du vill”

Är det möjligt att leva som man vill? Kanske inte alltid, men oftare än du tror – utan att för den skull vara självupptagen. Du kan göra gott i världen och livnära dig väl. Den här föreläsningen beskriver det!

– Bli värderingsstark och följ din personliga passion i och utanför arbetet.
– Hur du skaffar dig “aktiva värderingar”.
– Hur man avskaffar Jantelagen och uppmuntrar sig själv och andra.
– Bli en entreprenör eller intraprenör.
– Livnär dig på din personliga passion.
– Visa ännu mer civilkurage.
– Stå på det godas sida – hur personlig utveckling och samhällsutveckling hör ihop.
– Lev ett passionerat liv.

Detta är en föreläsning om både arbetslivsutveckling och personlig utveckling.

Måste du som chef ”göra mera med mindre”?

  • Är du frustrerad över kraven på att du ska göra mera med mindre resurser?
  • Funderar du på hur du ska få mera engagemang från din personal när de också känner sig pressade?
  • Känner du dig ibland som ett ”offer” för ett system som du tycker är svårt att påverka?
  • Oroar du dig för hur du ska hinna med allt?
  • Händer det att du entusiastiskt startar nya saker men har svårt att ro dem i land?

Ledarskap när resurserna krymper?
Dessa dilemman är vanliga idag. Det är den bistra verkligheten. Vi kan handskas med dem mer eller mindre bra. Det finns förmodligen ingen patentlösning, men av erfarenhet vet man att vissa personer klarar dessa utmaningar bättre än andra. Hur tänker de? Hur gör de? Vad är ”skillnaden som gör skillnaden”?

Det är möjligt att identifiera några ”nyckelskillnader”. Välkommen till en föreläsning som lär dig att förstå sex absolut avgörande faktorer. Du får träning i att kunna tillämpa dessa kompetenser.

John Steinberg är fil dr i pedagogik, leg psykolog och författare till snart 40 böcker om ledarskap, påverkan, inlärning och värderingar, bl a Humanistiskt ledarskap, Aktiva värderingar, Skolans nya syfte och Mentorskap, coaching och co-coaching. John är Sveriges mest praktiska pedagog och ett av landets bästa kursledare och föredragshållare. Han är känd för sitt enkla, jordnära, engagerande och seriösa sätt att göra teorier om utveckling begripliga och användbara. Han föreläser både på svenska och modersmålet engelska.

Bokningsförfrågan för John Steinberg

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!