fbpx

Jan Emanuel Johansson

Jan Emanuel Johansson är känd som en av Sveriges mer frispråkiga serie-entreprenörer, riskkapitalist och f.d riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Han har startat bolag inom en rad olika sektorer och med stor framgång.

Områden:

Jan Emanuel Johansson

Mer information:

Jan Emanuel Johansson väcker starka känslor och insikter med sina budskap kring samhället och människan. Med en bakgrund som präglats av samhällets bottenskikt till att leva ett liv som mångmiljonär med politiskt inflytande och makt. Hans uppväxt har kantats av social problematik och destruktivitet där Jan Emanuel gjort en minst sagt uppseendeväckande resa. Han vet vad som skapar prestationer och välmående med fokus både på kroppen, själen och psyket. Men också utifrån hans enorma effektivitet och engagemang i de bolag, projekt och uppgifter han tar sig an. Uppvuxen i förorten Gottsunda blev han som 15-åring en av de första som åkte på de så kallade ”värsting resorna” för ungdomar med social problematik. Redan som 16-åring startade hans intresse för affärer då han sålde ost från sin epa-traktor och var med och startade Gottsunda Rude Boys.

Hans liv tog en helomvändning  från den destruktiva tillvaron när han vid 21 års ålder med hjälp av socialtjänsten läste in grundskolan. Därefter började han jobba inom vård och behandling och senare som kollektivledare på Hassela Solidaritet. Hans politiska karriär tog fart i början av 2000-talet och efter en uppmärksammad personvalskampanj kom Jan Emanuel in i Sveriges Riksdag där han var en av dem som lade fram flest motioner av alla inom partiet.

”När man tror att man tagit i så mycket man orkar så finns det alltid lite mer att ge och det är då framgången kommer.”

Läs mer

Jan Emanuel Johansson har synts och uppmärksammats som vinnare i programmet Robinson, i flertalet politiska sammanhang och blivit en prisbelönt företagare och entreprenör. Han har startat bolag inom allt från säkerhetsföretag, skolor och skyddsboende till nattklubbar och gym. Hans liv har kantats av flertalet tragedier och motgångar där han bland annat överlevt tsunamin, haft nära vänner som tragiskt gått bort och andra händelser som påverkat honom djupt. Alla dessa händelser har skapat lärdomar som han senare kunnat dra nytta av. Han driver idag ett riskkapitalbolag, sitter som ledamot i Stockholms handelskammare och VD/styrelseledamot för ett antal bolag inom fastighet, restaurang och internationella investeringar.

”Samhället behöver bli bättre på att ta tillvara på människors potentialer.”

Som föreläsare är Jan Emanuel enkel och tydlig i sitt budskap. Han väcker starka känslor och skapar engagemang hos sin publik. Han har stor medievana, är en erfaren debattör och suttit med i drygt 50 styrelser. Hans perspektiv på samhällsfrågor utgår från hans egna erfarenheter, upplevelser blandat med fakta, forskning och hans tid inom politiken. Att ta sig från botten upp till samhällets toppskikt och förverkliga sina drömmar är en erfarenhet han gärna delar med sig av. En föreläsning med Jan Emanuel ger dig svar som på vad som krävs för att bli en stark och framgångsrik ledare, verktyg för framgång som människa och företag, hur vi kan hantera den påverkan media har på oss, hur vi påverkas och kan påverka politiken. Han talar även om hur vi kan hjälpa kollegor med missbruk och beroende, hur vi skyddar oss från hot och våld till hur vi kan lösa integrationsfrågan.

Förslag på föreläsningar med Jan Emanuel Johansson

Mona Sahlin gästspelar under föreläsning med Jan Emanuel Johansson om mediernas påverkan/krishantering

En unik möjlighet att lyssna till Mona Sahlin som medverkar under Jan Emanuel Johanssons föreläsning om media och dess ibland brutala påverkan på människor. Det är första gången som Mona Sahlin står på scenen efter sin politiska karriär och berättar öppet och ärligt under trettio minuter om hennes tid i mediernas rampljus. Det finns nog knappast någon i svensk politik som fått utstå så mycket negativ publicitet som Mona Sahlin under sin tid i Riksdagen. Hur har detta påverkat henne som person och som politiker? Hur har hon lyckats hantera det mörker hon befunnit sig i och komma tillbaka med nya krafter och insikter. Jan Emanuel Johansson tar dig med på en resa kring Mediernas krafter att påverka och engagera. Här belyser man till exempel frågor som hur värderingarna styr från den miljö man kommer ifrån, hur man med rätt verktyg kan hantera och ta sig ur olika situationer som kan uppstå och hur man på bästa sätt kan hjälpa en person som drabbats och befinner sig i en krisartad situation.

Bokningsförfrågan för Jan Emanuel Johansson

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!