fbpx

Helena Soluna

Voice in power. Helena Soluna är sångerska, låtskrivare och författare. Helena arbetar också som röstcoach, och intresset för röstens helande kraft och många års träning av yoga och qi gong har resulterat i skapandet av en spännande röstträningsmetod – Voice-in-power. Helena Soluna är en mångsidig artist och låtskrivare med musikaliska rötter i latinamerikanskt, jazz och folkmusik från hela världen. Hon har bl a uppträtt på Moderna museet med Gunilla Röör, i en poesiföreställning med Stina Dabrowsky, spelat på Stockholm jazz- och bluesfestival med kubanske pianisten Ramón Valle, Skellefteåfestivalen med det kubanska salsabandet YANZA. Flerfaldige Grammy-vinnaren Bebo Valdès................ m.fl.

Områden:

Bokningsförfrågan för Helena Soluna

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Voice in power

Helena Soluna är sångerska, låtskrivare och författare.
Helena arbetar också som röstcoach, och intresset för röstens helande kraft och många års träning av yoga och qi gong har resulterat i skapandet av en spännande röstträningsmetod – Voice-in-power.
Helena har översatt poesi från spanska och franska, har en fil.kand i litteratur från Lunds universitet, en Magistère i litteratur och franska från Sorbonne i Paris, och ett italienskadiplom från Perugias universitet, Italien. Musik, skrivande och personlighetsutveckling är tre röda trådar i Helenas liv.

“Många människor idag känner en djup längtan efter att arbeta med sin röst eller att börja sjunga. Och det är inte så underligt – via rösten kan vi utveckla och påverka oss själva på så många nivåer – det är en riktig motorväg för att nå vår inre potential och låta den lysa!”

Helena har utvecklat en metod – Voice-in-Power – som kombinerar traditionell röstträning med kunskaper i yoga, qi gong och kampsport. Helena ger enskilda lektioner, och håller även uppskattade workshops i Voice-in-Power, Interpretation, Kvinnans mindfulness och Din inre kraftkälla. Bland uppdragsgivare kan nämnas teaterskolor, körer, SAS och Reumatikerförbundet.

Sagt om Helena:

“Att höja sin röst och sjunga är laddat för många – inklusive mig – men Helena är så naturligt skicklig på att få en att slappna av och släppa ut det som vi alla har inom oss. I rösten och sången bor så mycket glädje och kraft och jag rekommenderar varmt Helenas röstträning och sånglektioner för att frigöra din inre kraft och livslust! Sanna Ehdin

”Under Helenas inspirerande och kunniga guidning har jag utvecklat min röst bortom vad jag trodde var möjligt. Sånglektionerna har varit en riktig vitamininjektion i tillvaron. Jag kan varmt rekommendera en ordentlig dos!”  Carl Lindeborg

Helena Soluna är en mångsidig artist och låtskrivare med musikaliska rötter i latinamerikanskt, jazz och folkmusik från hela världen. Hon har bl a uppträtt på Moderna museet med Gunilla Röör, i en poesiföreställning med Stina Dabrowsky, spelat på Stockholm jazz- och bluesfestival med kubanske pianisten Ramón Valle, på Münchenbryggeriet, Skellefteåfestivalen med det kubanska salsabandet YANZA. Flerfaldige Grammy-vinnaren Bebo Valdès arrangerade en sång åt henne för Väsby jazz-festival, där de båda uppträdde, och hon gjorde en konsert på Casa de las Americas (Havanna, Kuba) som en del i ett kulturutbyte sponsrat av SIDA och Svenska Institutet där även konstnären Peter Dahl representerade.