fbpx

Helen Halldorsdottir

Kvinna & Utlänning. Helena föreläser bl a om: Kvinna & utlänning som driver egna företag i machokulturen i tangons mecka, Buenos Aires. Hur det var och är att vara den enda utlänningen och kvinna att driva ett tangoställe i Buenos Aries.

Områden:

Bokningsförfrågan för Helen Halldorsdottir

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Kvinna & Utlänning

Helen är utbildad socialantroplog vid Lunds universitet. Har även läst svenska och runologi vid Islands universitet; och lyrik, etno- och psykologi, samt mellanöstern- och u-landskunskap vid Lunds universitet.

Helen var ordförande för föreningen Börnin og vid på Sudurnes 1987-89 och producerade då TV-programmet om amning: Á brjósti ekkert jafnast á vid thad. Programmet har visats både på RÚV (Islands Televison), och Stöd 2, samt på de flesta BB och mödravårdscentraler på Island.

Helena föreläser om:

Kvinna & utlänning som driver egna företag i machokulturen i tangons mecka, Buenos Aires. Hur det var och är att vara den enda utlänningen och kvinna att driva ett tangoställe i Buenos Aries.

Argentinsk tango, olika teman ss Kvinnan i tangon, Poesin i tangon, Den multikulturella tangon, Mannen i tangon, samt företeelsen tangon som en vitamin för kropp och själ.

Island, olika teman s.s. Island idag och isländsk litteratur.

En inspirationsafton för kvinnor – Kvinnor kan, om att som kvinna köpa ett gigantiskt stort hus som stått tomt i 40 år och sätta i gång med ett renoveringsarbete.


Helen Halldorsdottir är egen företagare både i Sverige och Argentina. Tangodansare och lärare, organisatör av tangoställen, skotillverkare, researrangör från Norden till, och inom, Argentina, föredragshållare, poet, översättare, frilansjournalist, kursledare, skribent, antropolog