fbpx

Helen Halldorsdottir

Kvinna & Utlänning. Helena föreläser bl a om: Kvinna & utlänning som driver egna företag i machokulturen i tangons mecka, Buenos Aires. Hur det var och är att vara den enda utlänningen och kvinna att driva ett tangoställe i Buenos Aries.

Områden:

Mer information:

Kvinna & Utlänning

Helen är utbildad socialantroplog vid Lunds universitet. Har även läst svenska och runologi vid Islands universitet; och lyrik, etno- och psykologi, samt mellanöstern- och u-landskunskap vid Lunds universitet.

Helen var ordförande för föreningen Börnin og vid på Sudurnes 1987-89 och producerade då TV-programmet om amning: Á brjósti ekkert jafnast á vid thad. Programmet har visats både på RÚV (Islands Televison), och Stöd 2, samt på de flesta BB och mödravårdscentraler på Island.

Helena föreläser om:

Kvinna & utlänning som driver egna företag i machokulturen i tangons mecka, Buenos Aires. Hur det var och är att vara den enda utlänningen och kvinna att driva ett tangoställe i Buenos Aries.

Argentinsk tango, olika teman ss Kvinnan i tangon, Poesin i tangon, Den multikulturella tangon, Mannen i tangon, samt företeelsen tangon som en vitamin för kropp och själ.

Island, olika teman s.s. Island idag och isländsk litteratur.

En inspirationsafton för kvinnor – Kvinnor kan, om att som kvinna köpa ett gigantiskt stort hus som stått tomt i 40 år och sätta i gång med ett renoveringsarbete.


Helen Halldorsdottir är egen företagare både i Sverige och Argentina. Tangodansare och lärare, organisatör av tangoställen, skotillverkare, researrangör från Norden till, och inom, Argentina, föredragshållare, poet, översättare, frilansjournalist, kursledare, skribent, antropolog

Bokningsförfrågan för Helen Halldorsdottir

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!