fbpx

Gunilla Ladberg

”Hjärnstress eller hjärnhälsa?” All stress är hjärnstress. Det är i hjärnan allt börjar: stress och utbrändhet, men också effektivitet och arbetsglädje. Idag är hjärnan ofta överbelastad och understimulerad – samtidigt.

Områden:

Bokningsförfrågan för Gunilla Ladberg

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

”Hjärnstress eller hjärnhälsa?”

Huvudpunkter:

  • Stresshantering på minuten.
  • Den smala flaskhalsen: porten till medvetandet
  • Låt hjärnan bli effektiv genom att vara ineffektiv.
  • Före utbrändheten. Vad gör vi för att inte komma dit?

All stress är hjärnstress. Det är i hjärnan allt börjar: stress och utbrändhet, men också effektivitet och arbetsglädje.

Idag är hjärnan ofta överbelastad och understimulerad – samtidigt. Tänk ”hjärnergonomiskt” –respektera hjärnans arbetssätt.

Olika sinnen ger olika bidrag till hjärnans arbete. Genom att aktivera ­– eller pacificera – olika sinnen kan du medvetet ändra tillståndet i hjärnan.
Hjärnan och nervsystemet arbetar rytmiskt, och det mesta i hjärnan sker omedvetet. Respektera hjärnans rytmer och ge den omedvetna hjärnan utrymme.

Du får förvånande och matnyttiga kunskaper om hjärnan och enkla men effektiva övningar för att hålla hjärnan på spåret under arbetsdagen och förebygga allvarligare stress.

Alternativa föreläsningsrubriker

”Hjärnkoll!”

Lär dig mer om hjärnan – det är där det händer! Där startar stress och utbrändhet. Samt arbetsglädje, kreativitet och effektivitet.

Du fårmatnyttiga kunskaper om hjärnan och förrädiskt enkla, men effektiva övningar som håller din hjärna alert och effektiv under arbetsdagen.

Huvudpunkter:

Vi blickar in i hjärnan
Det mesta sker i den omedvetna hjärnan!
Den balanserade hjärnan – den stressade hjärnan
Gör hjärnan effektiv genom att vara ineffektiv
Respektera den sociala hjärnan.

Föreläsningen innehåller även praktiska moment.
Hur du håller hjärnan alert
Hur du ger hjärnan lugn och ro
De korta avbrottens magi.

Gunilla Ladberg är en Folkbildarsjäl, specialist på att tala och skriva lättfattligt och engagerande om komplicerade saker (till exempel vår hjärna som kanske är den mest komplicerade företeelsen i universum!) och illustrerar alltid teorin med vardagliga exempel. Entusiasm och tydlighet är hennes kännemärken. Gunilla är mångsidig och flexibel som talare, har talat i mässhallar, på torg, balkonger, tåg… Utbildar i många former, från föreläsningar med tyngdpunkt på kunskap men med praktiska illustrationer, till workshops och kurser där tonvikten ligger på den praktiska tillämpningen (bland annat i form av s. k. Brain Gym-övningar®) men alltid med kunskaper som en nödvändig bas. På en konferens eller kick-off kan hon medverka med fristående block eller annorlunda pausgympa med korta, roliga och sköna energikickar.