fbpx

Erica Barrdahl

Allt jag gör – tränar jag mig till! Erica Barrdahl är Diplomerad föreläsare och givit ut boken Berica mig – för den jag är. Berica mig - för den jag är - Erica Barrdahl - Häftad (9789189219434) | Bokus. Erica föddes med ryggmärgsbråck och läkarna dömde ut hennes chanser att överleva. Att hon var lite annorlunda än andra barn förstod hon tidigt. Erica berättar och belyser hur det är att växa upp med en funktionsnedsättning som medför dagliga svårigheter som hon lärt sig att använda som drivkraft. Erica tar dig med på hennes livsresa genom medgångar och motgångar.

Områden:

Bokningsförfrågan för Erica Barrdahl

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Allt jag gör – tränar jag mig till!

Erica Barrdahl berättar om hur det är att växa upp med en funktionsnedsättning som innebär många handikapp. Erica föddes med ryggmärgsbråck och läkarna dömde ut hennes chanser att överleva.

– Läkarna sade att vi i princip skulle glömma barnet, berättar Gösta Barrdahl, Ericas pappa. Men Ericas föräldrar övergav inte sin dotter. Och hon visade sig vara en fighter redan från början. Att hon var lite annorlunda än andra barn förstod hon tidigt.

Erica berättar för dig hur det är att växa upp med en funktionsnedsättning som medför dagliga svårigheter som hon lärt sig att använda som drivkraft. Erica tar dig med på hennes livsresa genom medgångar och motgångar. Vilket hon beskrivit i sin bok ”Berica mig – för den jag är!”.

Erica Barrdahl tränar

Genom hård träning och rutiner i vardagen har hon själv kunnat påverka sin situation. Redan från födseln fick hon höra från sin omgivning om olika verktyg som är skulle vara i olika situationer och i vardagen.

-Självklart har det varit av välvilja men med facit i hand har jag ändå ofta fått hitta mina egna lösningar. Jag har förstått att jag inte vill eller kan leva i andras händer, vilket är skillnad emot att få rätt stöd från samhället.

Som yngre blev hon ofta inbjuden till att föreläsa och informera för blivande assistenter, lärare och annan personal och det blev grunden till att hon fortsatt inom detta område.

Människor har så många frågor kring funktionshinder och idag är det lättare att diskutera på både individnivå och på samhällsnivå om det stöd som erbjuds eller inte.

Erica föreläser på skolor, företag, kommuner och andra organisationer.

Exempel olika föreläsningar.

     Berica mig – för den jag är: Denna föreläsning handlar om mitt liv och hur jag tog mig igenom tio månader liggandes på sjukhus samt hemma. Till att vara diplomerad föreläsare och att ge ut en självbiografi ett år senare.

      Berica mig – Målbild: Den här föreläsningen handlar om samma men hur jag satte upp mål för att kunna nå dit jag vill

      Hälsa och funktionshinder: Denna handlar om hur jag handskas med mitt funktionshinder och hur jag gör för att behålla hälsan trots funktionshinder och svårigheter.

      Min målbild: Här beskriver jag hur jag gör för att utvecklas samt nå olika mål

Välkommen att kontakta Novarum för att boka Erica Barrdahl.

Här är en artikel där Erica berättar om sin bok “Berica mig – för den jag är” >>

Referenser”Träffade Erica Barrdahl första gången som elev när hon läste en kurs i hälsopedagogik på Komvux i Kristianstad hos mig. Där bidrog Erica med flera inspirerande synpunkter om livet ur ett hälsoperspektiv. Hon var ett mycket positivt inslag i kursen! När jag några år senare började arbeta som lärare på vård och omsorgsutbildningen i Ronneby åkte jag med en grupp undersköterskestuderande till Valjeviken på studiebesök. Där var Erica en föreläsare som berättade om bemötande och tillgänglighet. Erica berättar om detta med mycket glädje på ett inspirerande sätt som gör åhörarna nyfikna och eftertänksamma. Både eleverna och jag tycker att Erica belyser flera viktiga värderingsfrågor som alla som arbetar inom vård och omsorg borde ha med sig! Rekommenderas varmt som föreläsare! Anna Ridderby Bengtsson leg lärare vård och omsorgsutbildningen.” Anna Ridderby Bengtsson___“Erica Barrdahl har genomfört steg 1 till diplomerad föreläsare under hösten 2014. Erica är väl godkänd vad gäller samtliga utbildningsmoment”   Intygas 2014-12-30 Marie Holmstedt, Utbildningsledare, grundare och ägare till Takapa AB

Erica Barrdahl är född med ett svårt ryggmärgsbråck. Tack vare stark livskraft och positiv inställning till det mesta har hon klarat av många svårigheter genom åren. Erica är Diplomerad föreläsare i personlig utveckling och talar från hjärtat om hur hon vänder motgång till medgång

Personligt brev.

Allt jag gör – tränar jag mig till!

Hej, jag heter Erica Barrdahl och vill berätta för er om hur det är att växa upp med en funktionsnedsättning som innebär flera icke synliga handikapp som inte syns för de som inte känner mig. Hur jag lever min vardag och får kämpa för att få rätt till det som jag behöver.

Jag vänder mig till skolor, företag, kommuner och organisationer och landsting för att berätta om hur jag upplever min situation med ryggmärgsbråck. Hur jag påverkas av det i dagliga livet och hur jag förbättras genom träning.

Sedan jag var liten har jag fått och hört om olika verktyg av min omgivning som kan underlätta för mig i olika situationer. Med facit i hand har jag ofta fått hitta mina egna lösningar då kommun och landsting väger allt i pengar från den dagen jag räknades som vuxen.  Med rätt stöd från samhället kan jag leva ett bra liv. Vilket som jag ofta får övertyga alla om att jag är i behov av.

Som barn och ungdom blev jag ofta inbjuden att berätta och informera blivande assistenter, lärare och annan personal om min situation. Detta blev grunden och startskottet till att jag fortsatt inom samma område, att föreläsa och gör det som jag gör idag.

 En av anledningarna till att jag fortsätter föreläsa är att jag märker av att det fortfarande finns ett behov. Vi människor har så många frågor kring funktionshinder och idag är det lättare att diskutera på både individ och samhällsnivå.

Känner du att detta kan passa i din organisation eller om du känner någon som är intresserad att höra mer. vänligen kontakta mig.

Önskar dig en fortsatt underbar dag.

Med vänliga hälsningar

Erica Barrdahl 

Novarum talarförmedling