fbpx

David Zaar

Våga vara och våga satsa! Det kom en dag när David inte orkade längre utan satt i hallen med en kniv mot sin handled, men han skar aldrig. Istället bestämde han sig för att vinna över dessa människor och bli framgångsrik på sin historia. Det är vad han gör idag. Han föreläser och inspirerar ungdomar och vuxna med sin historia och lyfter fram HBTQ-begreppet.

Områden:

Mer information:

Våga vara och våga satsa!

– att vända sida.

David Zaar föreläser om självkänsla och entreprenörskap samt om sambandet mellan dessa två begrepp. Under föreläsningen får man ta del av hans historia och uppväxt. Davids mamma dog månaden innan han skulle fylla 8 år och han tog över vuxenrollen i hushållet, vilket kan vara en anledning till att han är så pass driven som person idag. Familjen fick jobba hårt på att vänja honom av denna roll så att han kunde vara barn igen.

David blev under flertalet år kränkt på på gatorna i sin hemstad. Man kallade honom för alla möjliga saker, bland annat ”bög”. Detta kränkte David hårt då han inte är bög utan bisexuell, vilket är en stor skillnad.

Det kom en dag när David inte orkade längre utan satt i hallen med en kniv mot sin handled, men han skar aldrig. Istället bestämde han sig för att vinna över dessa människor och bli framgångsrik på sin historia. Det är vad han gör idag. Han föreläser och inspirerar ungdomar och vuxna med sin historia och lyfter fram HBTQ-begreppet.

I sina föreläsningar blandar han in begreppet entreprenörskap och vad det innebär. Han studerade entreprenörskap på Jensen gymnasium i Malmö och blev, efter att ha lyssnat på Isabella Löwengrips föreläsning i Stockholm, enormt engagerad och bestämde sig för att stå på scen, inspirera och dela med sig av sin historia.

David har startat och drivit egna företag samt bland annat föreläst på fem Pridefestivaler, varav fyra stycken 2017, varit medverkande i panelsamtal på Stockholms Central. Han har även spelat in eftersnacksprogram för UR och agerat moderator vid Forskardagarna på Stockholms Universitet, för att nämna en del ur hans portfolio. Under 2018 deltog han i en författarpanel under Europride i Stockholm och föreläste även på Europride i Göteborg. Under sommaren 2018 har han även haft tre stycken bokreleaser av sin bok. 

Föreläsningen handlar om självkänsla och entreprenörskap; vikten av att våga vara sig själv och att våga starta eget som ung. Man får följa med under Davids resas gång, där han talar mycket om självkänsla, att vara kränkt, att starta eget och hans egna tips till att lyckas. Därmed blandas också begreppet HBTQ in.

David Zaar vet hur man får kämpa sig fram i livet. Med sin föreläsning visar han ett mod och en styrka att vända mobbarna ryggen och sätta dem på plats. 

Nyheter!

Den 14 augusti 2018 släppte David Zaar sin första bok “De kallar mig bög”. Det är en inspirerande självbiografi som handlar om ämnena som han föreläser om, sin resa från kränkt till inspiratör. Boken släpptes av Tallbergs Förlag och kan nu köpas hos olika bokhandlare. online och finns även på några bibliotek att låna. 

Bokningsförfrågan för David Zaar

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!