fbpx

Bengt Nilsson

Bengt G Nilsson är romanförfattare, journalist och Afrikakännare. Hör honom berätta delar från sin bok som rönt stor framgång och med lysande recensioner. Att höra honom berätta, gör historien ännu mer levande och du upplever en känsla av att ha varit med.

Områden:

Bokningsförfrågan för Bengt Nilsson

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

”Makida – drottningen av Saba”

Bengt Nilsson har skrivit romanen “Makida – drottningen av Saba”

Den handlar om den mytomspunna drottningen och hennes möte med kung Salomo i Jerusalem. I berättelsen får vi också veta vad som hände med den gyllene förbundsarken, judarnas heligaste relik. Bengts roman presenterar en helt ny bild av en nära 3000 år gammal berättelse

Hör honom berätta delar från sin bok som rönt stor framgång och med lysande recensioner. Att höra honom berätta, gör historien ännu mer levande och du upplever en känsla av att ha varit med.

Makida – drottningen av Saba, som i sina grunddrag följer den etiopiska urkunden Kebra Negast, är en spännande och kunskapsrik berättelse om en högtstående afrikansk kultur och den rasande kraftmätningen mellan en drottning och en kung – en kamp ingen av dem kan tänka sig att förlora.

När karavanen tagit sig upp på Olivberget ser de Jerusalem breda ut sig nedanför dem: de låga boningshusen, de öppna torgen och på kullen mitt i staden den mäktiga tempelbyggnaden, vitskinande och med guldet blänkande från taket.

Från stadsporten får de eskort och när de rider in mot palatset hörs kraftfulla basunstötar. Han står rakryggad och stilla på den breda trappan. Hon glider mjukt ner från sin dromedar. Äntligen står de inför varandra: Makida, drottningen av Saba, och Salomo, kung av Israel.

I sin berättelse söker sig Bengt Nilsson djupt ner i tiden till drottningen av Saba och det blomstrande rike hon styrde på 900-talet före Kristus. Det är handelspolitik på högsta nivå som för henne till Jerusalem, men hennes syften hotas inte bara av intrigerande handelsmän utan också av att Salomo grips av en gränslös passion för henne. Till slut får hon göra det största av offer för att uppnå sina mål.

”… bygger på perfekt research och är spännande, bildande, exotisk och sexig.” (Maria Kücheni tidskriften Amelia)

”I romanen Makida – drottningen av Saba presenterar Bengt Nilsson en historia som får Da Vincikodens bibelspekulationer att blekna.”
(Ann Lingebrant i Sundsvalls Tidning)

”Makida saknar ingenting en god historisk roman ska ha. Trovärdigt initierad har den den historiska gåta som driver på läsaren… ett gott läsäventyr på flera hundra sidor.” (Lena Thomsson, Gefle Dagblad)

Bengt Nilsson: Det vi kallar Tredje världen har blivit Bengts viktigaste arbetsfält. Han har rest och arbetat i Afrika, Mellanöstern och Asien, och producerat reportage och filmer som handlar om politik och överlevnadsfrågor. Bengt har medvetet valt att intressera sig för länder och frågeställningar som de flesta andra förbiser. Fattigdomsbekämpning och livsmedelsbistånd i Afrika är exempel på sådana totalt osexiga ämnen som han har grävt ganska djupt i.