fbpx

B Robert Andersson

B Robert Andersson driver och har utvecklat och driver behandlingsprogram inom områden som tidiga sexuella övergrepp, kemiskt beroende, vuxna barn och kriminalitet. Han är också handledare vid flera verksamheter, både inom den privata och offentliga sektorn, samt inom idrottsvärlden.

Områden:

Bokningsförfrågan för B Robert Andersson

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Förändringsprocesser 

B Robert Andersson har utvecklat och driver behandlingsprogram inom områden som tidiga sexuella övergrepp, kemiskt beroende, vuxna barn och kriminalitet. Han är också handledare vid flera verksamheter, både inom den privata och offentliga sektorn, samt inom idrottsvärlden.

B Robert är en van och uppskattad föreläsare inom sina ämnesområden.

  • Ledarskap
  • Grupputveckling
  • Personlig utveckling
  • Kriminalitet
  • Tidiga sexuella övergrepp
  • Alkoholism på arbetsplatsen

*Referenser*

Gunnar Bergström Pedagogkonsult 0706 372965

Niklas Czarnecki Head Coach BIK Karlskoga 0702 785538

Peter Nääs Pedagogisk ansvarig/lärare Birka Folkhögskola 0736 566736

“Jag har arbetat tillsammans med Robert under flera år och han tillhör en av de främsta föreläsarna och utbildarna i landet inom sina områden. Jag har också mött många av de före detta klienter han haft och som alla vittnar om hans ovanligt stora förmåga att möta, lyssna och hjälpa till förändring. Den enda brist jag kan finna hos Robert är hans oförmåga att klona sig så att vi kunde få fler handledare, behandlare och utbildare som han.”

Gunnar Bergström – Pedagogkonsult

“Robert är helt unik i sitt sätt att lära ut, få oss att förstå och därmed utvecklas. Det kan vara tufft i lärandet och i utbildningen, men alltid väldigt kärleksfullt med enorm empati, förståelse och kunskap. Robert är en av Sveriges bästa handledare och utbildare. Han kommer få dig att förstå dig själv, vad du ska göra och HUR du ska göra. Han kommer leda dig till vattenhålet, men om du ska dricka får du avgöra själv…”

Niklas Czarnecki – Head Coach BIK Karlskoga

“Jag har arbetat med Robert en längre tid i olika former, men främst i handledning och personlig utveckling. Han har givit mig en enastående grund att stå på via ett stimulerande arbetssätt innehållande utvecklingsplaner med konkreta tips och idéer. Roberts agerande är nytänkande, passionerat och seriöst. Han ser till den aktuella individens behov, och tillgodoser ens unika intressen. Jag rekommenderar honom starkt.”

Johannes Cakar

“Under mer än tre decennier som journalist har jag varit på många föreläsningar och seminarier. Både inom Sveriges gränser och utomlands har jag hört människor bre ut sig i vitt skilda ämnen. Men en föreläsare/lärare av B Robert Anderssons kaliber har jag inte stött på förrän jag började på en utbildning i Östergötland. Det är helt enkelt omöjligt att inte lyssna när han talar. Det beror inte bara på hans naturliga pondus utan framför allt på att varje ord och handling är noga genomtänkt och betydelsebärande. Han har alltid ett budskap som är värt att ta till sig. I Robert som person förenas det andliga och existentiella med ett pragmatiskt synsätt på vikten av konkreta, kloka handlingar här och nu. Jag känner stor respekt och blir nyfiket intresserad så fort han kommer i min väg. En annan av Roberts egenskaper som jag upplevt på nära håll är hans snabbtänkthet. Han behöver aldrig lång betänketid. Dessutom blir besluten så gott som alltid bra för alla inblandade parter.”

Ulf Storm – Journalist

“Jag kan rekommendera B Robert Anderssons föreläsning på temat Gruppdynamik. Både Robert och hans föreläsning är prestigelös, proffsig och inspirerande.”

Johan Lindahl – Framgångsrik Försäljning

“Robert har lämnat ett sådant intryck på mig så att jag många gånger vid många olika tillfällen har honom som måttstock när jag vill avgöra hur jag ska agera eller hantera olika situationer som jag hamnar i eller vill ta mig ur på ett värdigt sätt.

Jag tänker vad skulle Robert göra? Om jag gav Robert dessa argument för varför jag känner, tycker och tänker så här vad skulle han då säga till mig?

Det är för att jag aldrig tvivlat på hans motiv, kompetens eller på att han vill mitt bästa. Ibland kan han säga saker som trycker till på rätt ställe och som tvingar dig att tänka till, det kan göra ont men jag vet att han inte gör det för att göra mig illa, tvärt om för att han vill hjälpa mig, ibland har människan djupt inrotade dysfunktionella beteenden och då måste man gräva djupt och ta i hårt för att ta ut de rötterna, det är vad han har gjort för mig, han har fått mig att förstå att allting börjar och slutar med mig.

Har man en gång träffat Robert inom behandling, vid en föreläsning eller som lärare vid studier så tror jag att man omöjligt kan gå ifrån det mötet utan att ha lärt sig någonting om vad förlåtelse betyder, vad ödmjukhet är och att det alltid finns någon där ute som kan läsa igenom dina bortförklaringar och dina masker och om du vill göra en förändring så kommer han arbeta tillsammans med dig ibland utan att du själv vet om det så lyssnar han och hör in dig för att vid rätt tillfälle, ger dig möjligheten att själv upptäcka vad du behöver arbeta med eller påminna dig om något du bör ta in eller ta fram för att hantera olika situationer du hamnar i. Han är den terapeuten som du aldrig behöver tvivla på om han är ärlig eller inte!”

Mikaela Nyman – Fritidsledare Mångfaldshuset

“Jag har arbetat med Robert i Vita Hästen under ett par år, bland annat med utveckling av ledningsgruppen och som bollplank i grupputvecklings- och ledarskapsfrågor. Robert var med sitt raka, ärliga och genuina sätt tillsammans med sin enorma kompetens en viktig pusselbit i utvecklingen av personerna och grupperna i vår organisation. Han har gett mig och mina kollegor ovärderliga insikter och verktyg för att hantera utmaningar med de som lägger grunden till framgång i alla företag, nämligen medarbetarna.”

Fredrik Jensen – Regionchef OMT