fbpx

Augusto Comte Gomez

Augustos föreläsningar riktar sig till skolor, företag och myndigheter. De är en del av ett förebyggande arbete. Augusto föreläser om att även om du haft dåliga förutsättningar i livet så kan du skapa dig ett liv med bra förutsättningar.

Områden:

Mer information:

Jag vill visa att man kan förändras

Augustos föreläsningar riktar sig till skolor, företag och myndigheter. De är en del av ett förebyggande arbete.   
Augusto föreläser om att även om du haft dåliga förutsättningar i livet så kan du skapa dig ett liv med bra förutsättningar. Han använder sig av en gedigen 29 år lång livserfarenhet av samhällets baksida. Parallellt med att berätta sin livshistoria som både berör och inspirerar, får han individer att inse att det aldrig är för sent att älska sig själv eller se sig själv som en vinnare. Och hur dem kan använda sina egna resurser och verktyg som dem redan har, till att antingen nå botten eller ta sig själva mot skyarna.

Motivation & Inspiration

Föreläsningen ska motivera deltagaren om att det inte är så illa att ge sig själv tid och rum till vägledning. Man har all kunskap inom sig som man behöver för att vända sin inställning. Det som gör Augusto till en utomordentligt bra motivatör, är att han talar samma språk. Han kan genom sin verbala och kroppsliga kommunikation nå fram till människor på ett sådant sätt som andra bara skulle drömma om att kunna göra. 

  • Samtal
  • Gemenskap
  • Förändring

Nya tanke- och beteendemönster

Det är aldrig för sent att förändra din nuvarande och framtida livssituation.

Detta är en föreläsning om hur våra tankemönster påverkar våra liv. Man utgår från det liv och erfarenheter människor har, berättar och för en dialog. Målsättningen är att man ska komma till insikt om att det finns avgörande faktorer som gör oss till dom vi är. De faktorerna måste man in och förändra för att förstå möjligheterna att tänka nytt och skapa ett bra liv. 

Föreläsningen riktar sig till människor som har svårt att bryta sina tankemönster och omedvetna intränade tankemönster.

Tankar är som en våg – vikten ger man själv

När man upprepar samma tankar om och om igen så tar man bara en ny kopia av samma tankemönster. När man går in och förändrar en tanke så skapar man ett nytt tankemönster. Detta kan kännas obehagligt eftersom att hjärnan är van att tänka likadant. Oftast så tenderar man att gå tillbaka till det vanliga tankemönstret för att det känns behagligt.

Målet med denna föreläsning är att göra det obehagliga behagligt.

Augusto Comte Gomez föddes  i Chile 1973 under militärjuntan. 1978, när han var 5 år, kom han till Sverige. Han har en lång erfarenhet av samhällets baksida. Som 7-åring blev Augusto LVU placerad. Han har även varit placerad på fosterhem, barnhem och institutioner. Med rätt hjälp så hade mycket kunnat undvikas i denna 7 årings framtid. Men tyvärr blev detta början på en tonårstid med droger, våld och kriminalitet i Stockholms förorter. År 1989 deltog Augusto i den första så kallade värstingresan som hade slutdestination Västindien. Där föddes ordet ”värsting” som han blev kallad av både samhället, media och myndigheter. 
Augusto föreläser om hur våra tankemönster och beteenden påverkar våra liv och utgår från hans egna livserfarenheter. Man måste ge konkreta verktyg som kan vara avgörande för att dessa ungdomar kan inse att dem kan använda sin negativa drivkraft till en konstruktiv och positiv drivkraft och att det aldrig någonsin oavsett bakgrund och livsförutsättningar aldrig är försent att förändras och bidra med sin drivkraft till ett bättre samhälle.  Och det är här Augusto vill dela med sig av sina erfarenheter och ge verktyg som kan bidra till att individer kan förändras och kan tillföra mycket till deras egna liv och andras.

Man kan bli värst (värsting) på att vara ond i livet, Man kan bli värst (värsting) på att var god i livet!

Bokningsförfrågan för Augusto Comte Gomez

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!