fbpx

Anna Wingren

Anna Wingren är alkoholterapeut med utbildning från Nämndemansgården i Skåne och Hazelden, USA. Hon har mer än 19 års erfarenhet av arbete med beroendefrågor och har egen mottagning i Lund. Hon arbetar dessutom på Institutet för Psykoterapi med KT och KBT.

Områden:

Bokningsförfrågan för Anna Wingren

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

”Styrkt person – Stark Personal”

Alkohol och arbete hör inte ihop! 
 
Anna föreläser i ett förebyggande syfte, som ger kännedom om tidiga tecken, samt lämpliga åtgärder.
Syftet med föreläsningen är att öka kunnandet kring droger och vad man ska göra när man misstänker att en kollega dricker. Det handlar om kunskap och om mod att reagera och agera.

En föreläsning som vänder sig till hela arbetsplatsen och som är konkret och handlingsinriktad. Ett av målen med föreläsningen är att hjälpa till att skapa en lokalt utformad och förankrad handlingsplan för alkohol- och andra drogproblem bland den egna personalen, något som krävs i lag.

Känslor
Behovet av att öka människors medvetenhet om hur beroende, missbruk och droger styr och begränsar oss som individer är stort.

Inte minst med tanke på ökande alkoholkonsumtion för både vuxna och unga, och då åldern för barn/ungdomars alkoholdebut tenderar att ständigt sjunka. Denna trend börjar nu visa resultat i form av stigande folkhälsoproblem. Inte att förglömma i sammanhanget är den anhöriges situation – att leva med någon som har ett beroende/missbruksproblem sliter hårt på hälsan.

Efter flera års missbruk finns många svårhanterliga känslor. Hur handskas man med dem utan alkohol eller droger?
Det är naturligt att känslor ofta är svåra att hantera efter missbruket. Du kan lära dig hur känslor uppstår och om sambandet mellan tanke och känsla, hur du kan identifiera dina känslor och påverka dina tankar. Detta kan hjälpa dig att må bättre i nykterheten.

Anna Wingren är alkoholterapeut med utbildning från Nämndemansgården i Skåne och Hazelden, USA. Hon har mer än 19 års erfarenhet av arbete med beroendefrågor och har egen mottagning i Lund. Hon arbetar dessutom på Institutet för Psykoterapi med KT och KBT.