fbpx

Anna Bergholtz

Ett annat sätt att se! Journalist, föreläsare, moderator och barnboksförfattare. Unik och prisad entreprenör och journalist som alltid öppnar ögon och breddar normer, oavsett om hon modererar eller föreläser. Anna förlorade synen i vuxen ålder och menar att hon aldrig varit så ”seende” som nu och att blindheten är en stor tillgång i hennes arbete.

Områden:

Bokningsförfrågan för Anna Bergholtz

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Ett annat sätt att se

Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach med en gedigen erfarenhet från media och talarbranschen. Spetskompetens har hon inom mångfald, inkludering, social hållbarhet och funktionsnedsättning.

För många blev Anna känd när hon arbetade med Morgonpasset i P3.

Hon har brutit mark och breddat normer som Sveriges första blinda filmrecensent och med I mörkret med – världens första podcast där hon intervjuar gäster i totalt mörker.

Utöver det har hon gjort flertalet radiodokumentärer, programlett i P1 och kan även titulera sig barnboksförfattare.

Hon har belönats med flera priser, bland annat Magdalena Ribbing-stipendiet för sitt journalistiska arbete med mänskliga rättigheter, Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera personer med funktionsnedsättning i samhället samt fått en finalplats i Diversity Index Award.

Anna brinner för att alla ska synas och höras, och för att vi ska ta tillvara på allas kompetenser och perspektiv. Det r inte bara en fråga om mänskliga rättigheter utan handlar också om att vara smart, hållbar och affärsmässig.

Genom att våga bryta normerna, vet Anna att vi kan bredda normerna och växa som människor, företag och organisationer.

Tre år gammal fick Anna barnreumatism, en sjukdom som gjorde henne blind endast 24 år gammal. Men varken sjukdom eller blindhet har stoppat henne från att nå sina drömmar. Med Anna får du en unik moderator eller föreläsare som når både människors hjärta och hjärna.

Moderator:

Som moderator är Anna påläst, noggrann och engagerad. Hon skapar trygghet på scen för alla medverkande och inkluderar även publiken.

Hon har vana vid att moderera allt från digitala event, debatter i Almedalen, stora konferenser till prisutdelningar. Med sitt unika perspektiv kan hon lyfta ämnen som sällan berörs, och duckar inte för de svåra frågorna samtidigt som hon har nära till humorn och är bra på att få till en god stämning.

Föreläsning:

Anna skräddarsyr sina föreläsningar efter kundens önskemål, och föreläsningarna berör ofta ämnena social hållbarhet, mångfald, inkludering, bemötande, normer, funktionsnedsättning, förändring, mänskliga rättigheter och patientdelaktighet.

En föreläsning med Anna ger dig nya perspektiv och verktyg för att ta tillvara på allas kompetens och bli bättre på att bemöta kunder, medlemmar, medborgare och medmänniskor och öka lönsamheten i ditt företag.

Hon varvar fakta med egna erfarenheter och gärna i kombination med praktiska övningar. Föreläsningar kan ske live, digitalt och på engelska.

Exempel på föreläsningar med Anna:

Inkludering – ett roligt måste.

En förutsättning för att ta tillvara på den mångfald som finns är inkludering. Men hur gör vi? Hur möter vi kunder, medlemmar, medborgare, patienter och medmänniskor på bästa sätt? Hur ökar vi vår lönsamhet genom mångfald? Hur tillvaratar vi allas kompetens på en Arbetsplats? Hur skapar vi en inkluderande organisation där alla vågar vara sig själva?

En modell för inkludering presenteras som bland annat lyfter normmedvetenhet, kommunikation och universell utformning.

 Blind – ett annat sätt att se.

Anna tar dig med på sin livsresa. Om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet i vuxen ålder. Om att övervinna yttre hinder som otillgänglighet och människors fördomar, men också ens egna inre hinder. Inspiration om att vända motgång till framgång – att nå sina drömmar oavsett förutsättningar och om tillgången i människors olikhet.