fbpx

Agneta Nyholm

Agneta Nyholm är föreläsare, författare, historisk futurist med fokus på Neurodesign, ett spännande och viktigt ämne om hur vi påverkas av olika miljöer. Med 12 böcker i sin portfölj och en internationell TEDx är hon en auktoritet inom området .

Områden:

Bokningsförfrågan för Agneta Nyholm

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!

Mer information:

Betong, slemsvampar och friska hjärnceller.

Välkommen till en spännande föreläsning där vi bjuder in dig att utforska naturens välbevarade hemligheter. Ta del av en värld där fjärilar avslöjar skärmteknikens mysterier och spindlar inspirerar framtidens supermaterial. Upptäck hur grankottar kan guida oss till ljudlösa självstängande fönster och dörrar och vad snäckor egentligen säger om hur vi skulle ha byggt Öresundsbron.

Tänk dig att Moder Jord, med sina 3.8 miljarder års försprång, tar lärarrollen för en stund för att visa oss hur vi kan skapa en vacker och hållbar värld. Vad skulle hända om hon fick lära oss rita framtidens fastigheter, utveckla nya material, bygga broar och skapa inredning som främjar en sund samhällsutveckling? I Japan tar man nu hjälp av hennes slemsvampar för att bygga ny infrastruktur.

Kanske har du aldrig tidigare tänkt att ett korallrev kan vara den perfekta modellen för ett nätverk av industrier, eller att din underarm bär hemligheten till elastiska kablar. Under detta föredrag kommer du att upptäcka att bakterier är betydligt smartare än vi tror, och att vi kan spara tid, energi och resurser genom att låta snäckor, hajar och prästkragar visa oss vägen.

Det är ingen utopi att överlämna framtidens utmaningar och lösningar åt naturen om vi verkligen önskar skapa en hållbar framtid. Dessutom kommer den här föreläsningen att ge insikter och kunskap inom Neurodesign. Vi kommer att utforska hur vår plastiska hjärna påverkas när vi befinner oss i miljöer som är själlösa, tråkiga och konstgjorda, samt vad som krävs av våra fysiska omgivningar för att vi ska må bra och bete oss värdigt.

Föreläsare: Agneta Nyholm

Agneta Nyholm är föreläsare, författare, historisk futurist och med fokus på Neurodesign, ett spännande och viktigt ämne om hur vi påverkas av olika miljöer. Med 12 böcker i sin portfölj och en internationell TEDx är hon en auktoritet inom området . Det här föredraget bygger på hennes bok “Naturligt Vis – Ledarskap och framtidsarbete med biomimik,” ett ämne som nu studeras och tillämpas världen över. Agneta utforskar frågor, delar insikter och varnar oss för konsekvenserna om vi inte anpassar oss. Framför allt, i detta föredrag, sprider hon hopp. Hoppet om att mänskligheten kan navigera i rätt riktning om vi lyssnar på rätt information.

Denna föreläsning kommer att öppna ditt sinne för naturens visdom och inspirera dig att se på världen med nya ögon.

Sagt om föredraget

”Jag har arrangerat ledarskapseminarium i över 20 år och det här var bland det
bästa jag har hört”

Anders Åkerman vd Kompetensgruppen

Agneta Nyholm inspirerar oss, hon har även talat på talat på TEDx talks.