fbpx

Agneta Lundqvist

Agneta Lundqvist verksam inom NPF, tillgänglighetsfrågor och olika arbetsmarknadsprojekt för personer med funktionsnedsättningar. Uppskattad föreläsare kring tillgänglighet och arbetsmarknadsfrågor rörande funktionsnedsättningar av NeuroPsykiatrisk (NPF) Funktionsnedsättning, (ADHD, Asperger syndrom, autismspektrumstörning) samt psykiska funktionsnedsättningar som ex. panikångestsyndrom, social fobi, depression. Handleder personal som möter ovan nämnda grupper i arbetet eller inom olika föreningar. Agneta är pedagog, samt verksam inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar, dyslexi samt beteendevetenskap och mindfulness.

Områden:

Mer information:

Anhörig och alltid stand by!

En föreläsning om att vara anhörig och om hur det kan upplevas att känna sig tillgänglig dygnet runt. Att alltid finnas till hands, att alltid finnas på plats, att alltid lyssna, att alltid ha ett bra humör, att alltid förstå.
Agneta Lundqvist berättar med inlevelse och känsla om något som berör oss alla, men som få, allt för få, tar sig mod och tid att prata om.

– Tiden för att ta hand om mig själv har inte funnits eller så har jag bara inte orkat ta hand om mig själv. Många är gångerna då jag behövt stöd och hjälp men då jag fått agera som min egen rådgivare. Jag har fått inta roller som psykolog, kurator, kontaktperson.Tufft!

Alla de roller jag fått använda i olika situationer är idag ofattbart att jag klarat av. Varför skulle jag behöva kunna allt detta?

Att vara anhörig är också helt underbart. Man får som anhörig otroligt mycket kunskap. Som människa har jag blivit inlyssnande, ödmjuk, anpassningsbar, modig, social, flexibel och erfaren.

Agneta berör det där som vi andra inte vill beröra eller höra – utan som vi mer låter passera förbi – som en blinkning. Det är helt enkelt för jobbigt.

Föreläsningen ger kunskap om att allt är möjligt med hjälp av motivation och tålamod. i Agnetas värld ser hon att inspiration och motivation är verktyg som behövs för att finna inre kraft för att orka sin vardag och att förmedla det vidare.

Det tar lång tid innan man blir utbränd men många är gångerna som man blivit  vidbränd!

Agnetas budskap är framförallt att våga vara dig själv och insikten om att du duger som du är.

Agneta Lundqvist är mamma till två vuxna barn med olika svårigheter samt dotter till en mamma med stroke och demens. Arbetar med tillgänglighetsfrågor och olika arbetsmarknadsprojekt för personer med funktionsnedsättningar. Uppskattad föreläsare kring tillgänglighet och arbetsmarknadsfrågor rörande funktionsnedsättningar av neuropsykiatrisk art (ADHD, Asperger syndrom, autismspektrumstörning) samt psykiska funktionsnedsättningar som ex. panikångestsyndrom, social fobi, depression. Handleder personal som möter ovan nämnda grupper i arbetet eller inom olika föreningar. Agneta är pedagog, med påbyggnad inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar, dyslexi samt beteendevetenskap och mindfulness.

Bokningsförfrågan för Agneta Lundqvist

Det är kostnadsfritt att skicka förfrågan till Novarum. Skicka din bokningsförfrågan via formuläret nedan så återkommer vi inom kort. Spar tid – vinn kvalité, låt oss göra jobbet!