Magnus Betnér

”Ingenting är Heligt”

Magnus Betnér är en ståuppare med ett budskap. Han har en politisk agenda. Magnus kanske inte menar allt han säger till punkt och pricka, men han vill att publiken ska börja fundera över saker och tings tillstånd.

Magnus drar sig inte heller för att ta upp tabubelagda ämnen. Eller är det kanske tvärtom: att han tar upp det som upprör, ”det som är känsligt” som Magnus själv säger, för att vara säker på att få reaktioner. Han ifrågasätter också varför det är känsligt att prata om vissa saker. Magnus är en av få svenska komiker som kan jobba på engelska.

Magnus är också farsan som vägrar låta barn inkräkta på jobbet. Och han skäms inte för att säga det.  "Om män var tvungna att ta halva ansvaret skulle det inte bli några barn", säger han.  Magnus är för jämställdhet. Han blir arg för att det finns en leksaksspis på hans dotters dagis. Han köper inga rosa kläder.

Magnus gjorde klart för sin förra fru att han inte skulle komma att ta halva ansvaret hemma. – Magnus var ärlig och sa som det var – att skaffa barn fick inte inkräkta på hans jobb. Det stora problemet idag som Magnus ser är att män låtsas att barn är lika mycket bådas ansvar. Men om det verkligen var så skulle det inte bli några barn, men har inte alls samma arbetsbörda som kvinnor har, säger Magnus Betnér.

En av anledningarna till att relationen till sist sprack var mycket jobb och mycket tid hemifrån.  Magnus säger att det är normal att man skiljer sig när man skaffat barn, de flesta vill skiljas efter ett år – livet blir ett helvete, säger Magnus.

Magnus Betnér är känd från bland annat Parlamentet i TV4 men har även medverkat i en mängd tv-program och turnerat runt om i Sverige som ståuppkomiker. Magnus fick 2005 motta utmärkelsen för “Årets svenska komiker”. Magnus har en speciell stil som präglas av satir och sarkasm över bland annat samhällskritiska ämnen och egna åsikter.