Isa Ekstam

Kock, matkreatör & grön-mat-expert

Känner du att du vill bli hälsosammare, må bättre och prestera på en högre nivå? Kanske vill du få kunskap om hur du kan äta med mindre påverkan på miljön? Eller vill du få konkreta tips på trender inom vegetarisk och vegansk kost?

Boka en föreläsning med Isa Ekstam som sedan barnsben vurmat för att få människor äta en mer plantbaserad kost, både av miljö- och hälsoskäl. Idag föreläser, inspirerar och utbildar hon med fokus på växtbaserat. Isas föreläsningar innehåller både konkreta tips, en stor portion kunskap och massor med matglädje och inspiration.

Isa grundade GreenIsaDream för snart 4 år sedan med en vision om att få människor äta mer plantbaserat. Med bakgrund som statsvetare och en examen i språk bestämde hon sig en dag för att ta steget fullt ut och byta bana i livet. Isa vidareutbildade sig till kock och hälsokonsult och startade konsultverksamhet mot restauranger. För att på allvar kunna inspirera, förändra och påverka till sundare och mer klimatsmart matfilosofi grundade hon kursverksamheten GreenIsadream - matlagningskurser. Idag utbildar hon både restauranger, skolkök och privatpersoner i grön matlagning och vegetarisk kost.

Isas passion för vegetarisk mat och glädjen att inspirera och utbilda är genomgående i allt hon tar sig för. Redan som barn tog hon ställning för djur och natur genom att bli vegetarian. Den passionen har också tagit henne på matresor över hela världen där hon fördjupat sin kunskap om hur färger, smaker, dofter kan integreras för att göra den plantbaserade kosten ännu mer spännande, näringstät och smakrik. I sina föreläsningar  delar hon med sig erfarenheterna som kock, matkreatör och utbildare.

Beställ en skräddarsydd föreläsning med Isa eller välj bland några av Isas favoritteman:

VEGETARISK TRENDSPANING

På 90-talet förknippades veganism med extremaktivism. I dag, cirka 20 år senare, är vegan bland det trendigaste och mest hälso- och samhällsriktiga du kan vara. Att äta veganskt och innebär att bara konsumera ingredienser från växtriket och helt undvika livsmedel som kommer från djur: kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. I den här föreläsningen listar Isa de hetaste mattrenderna idag och framåt, liksom trender inom restaurang- och hotellbranschen. Hon redogör också för  de senaste vegoprodukterna på den svenska och internationella marknader och berättar om innovativa matprojekt och forskning inom plantbaserad mat. Efter den här föreläsningen har du garanterat koll på de senaste trenderna.


ÄT DIG FRISK MED VÄXTBASERAT

Plantbaserad mat är senaste trenden i krog- och hälsovärlden. Allt fler väljer att utesluta animaliska livsmedel från sin kost, inte bara av miljöskäl utan för sin egen hälsas skull. Och nej: man får inte näringsbrist av att skippa kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. Isa förklar med passion och glädje hur du kan få positiv effekt både på ditt humör och stressnivåer genom att äta växtbaserat, mineral- och vitaminrikt. Föreläsningen tar också upp kostens roll för optimal prestation, mentalt och fysiskt, samt  samt listar de senaste superfoodsen som boostar ditt immunförsvar. Isa förklarar även de positiva effekterna av matlagning (och matintag) tillsammans med andra. Är du redo för en riktig hälsoboost?


VAD ÄR FRAMTIDENS MAT?

Världens köttkonsumtion står idag för mer än 15% av världens alla växthusgasutsläpp. Hur kommer sig detta och inom vilka andra områden belastas miljö och klimat av världens djuruppfödning? Isa tar upp alltifrån innovativa forskningsprojekt inom mat & odling som syntetiskt kött och fake eggs till vilken roll AI kan spela för att vi ska kunna ställa om till hållbarare system. Hon ger även konkreta tips på hur vi som individer kan äta mer klimatsmart med en vegetabilisk kost och vilka av de mest resurskrävande livsmedlen vi bör minska ner på. En föreläsning för den som vill göra skillnad omkring sig.


MAT FÖR SMARTA SKOLOR

Skollunchen står för en tredjedel av barnen matintag. Den ska vara näringstät, hälsosam och framförallt god, så att eleverna slipper gå hungriga och så att vi minimerar matsvinnet. Samtliga grundskolor ska numera erbjuda minst ett vegetariskt alternativ per dag. Det är ett viktigt steg framåt, men kvaliteten på de vegetariska måltiderna skiftar stort beroende på skola och geografi. Fortbilda er kökspersonal med våra näringspackade föreläsningar för grundskolor och förskolor. Vi hjälper er planera och tillaga smakrika näringstäta vegetariska rätter som barnen kommer älska, packade alla nyttigheter de behöver för att växa och att hålla koncentrationen i skolan. Låt er skola bli en föregångare i klimatarbetet, bidra till en hållbar framtid och skapa sunda matvanor för våra barn.Urval av hållna föreläsningar under 2018

Vegetariskt lagat från grunden, Norrtälje kommun, september 2019

Vad är framtidens mat?, Skanska, Stockholm, oktober 2019

Maten och klimatet, Almqvist & Almberg, Stockholm, december 2018

Ät rätt och håll dig frisk med vegetariskt, Avalanche Studios, Stockholm, oktober 2018

Hur boostar du ditt immunförsvar & håller dig frisk?, Geosigma, Stockholm, September 2018

Kickstarta året med vegetariskt, Stronger, Stockholm, februari 2018