David Zaar

Våga vara och våga satsa!

– att vända sida.

David Zaar föreläser om självkänsla och entreprenörskap samt om sambandet mellan dessa två begrepp. Under föreläsningen får man ta del av hans historia och uppväxt. Davids mamma dog månaden innan han skulle fylla 8 år och han tog över vuxenrollen i hushållet, vilket kan vara en anledning till att han är så pass driven som person idag. Familjen fick jobba hårt på att vänja honom av denna roll så att han kunde vara barn igen.

David blev under flertalet år kränkt på på gatorna i sin hemstad. Man kallade honom för alla möjliga saker, bland annat ”bög”. Detta kränkte David hårt då han inte är bög utan bisexuell, vilket är en stor skillnad.

Det kom en dag när David inte orkade längre utan satt i hallen med en kniv mot sin handled, men han skar aldrig. Istället bestämde han sig för att vinna över dessa människor och bli framgångsrik på sin historia. Det är vad han gör idag. Han föreläser och inspirerar ungdomar och vuxna med sin historia och lyfter fram HBTQ-begreppet.

I sina föreläsningar blandar han in begreppet entreprenörskap och vad det innebär. Han studerade entreprenörskap på Jensen gymnasium i Malmö och blev, efter att ha lyssnat på Isabella Löwengrips föreläsning i Stockholm, enormt engagerad och bestämde sig för att stå på scen, inspirera och dela med sig av sin historia.

Idag, 22 år gammal har han startat sitt egna företag, Zaar Enterprises och driver på sin hemsida även en blogg. David har bland annat föreläst på fem Pridefestivaler, varav fyra stycken 2017, varit medverkande i panelsamtal på Stockholms Central. Han har även spelat in eftersnacksprogram för UR och agerat moderator vid Forskardagarna på Stockholms Universitet, för att nämna en del ur hans portfolio.

Föreläsningen handlar om självkänsla och entreprenörskap; vikten av att våga vara sig själv och att våga starta eget som ung. Men får följa med under Davids resas gång, där han talar mycket om självkänsla, att vara kränkt, att starta eget och hans egna tips till att lyckas. Därmed blandas också begreppet HBTQ in.

David Zaar vet hur man får kämpa sig fram i livet. Med sin föreläsning visar han ett mod och en styrka att vända mobbarna ryggen och sätta dem på plats. 

 

 Nyheter!

Till hösten 2018 släpper David Zaar sin första bok. Boken kommer självklart att handla om det viktiga ämne som David föreläser om. Missa den inte!