a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö #

Föreläsare som börjar med L

Lisa Sihlberg

Lisa Sihlberg

Kan en bild rädda planeten?

Lisa Sihlberg har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo. Hon är naturskyddsfotografen som tar kameran till vapen för att uppmärksamma de hot som vår natur och våra arter dagligen utsätts för - och lär ut tips och råd om hur vi kan bevara vår fantastiska planet. Magiska bilder och humor kryddar Lisa Sihlbergs föreläsningar om miljö, hållbarhet och entreprenörskap.

Linda Björck

Linda Björck

En hisnande resa i den digitala världen

Linda Björck är social media managern och LinkedIn-gurun som utbildar och föreläser med glimten i ögat. Med stor kunskap leder hon publiken förbi vanliga fallgropar och erbjuder lösningar på löpande band.

I dag handlar det inte om man ska vara med i sociala medier eller ej, utan det handlar om hur bra man gör det. Varje inlägg och aktivitet som företaget gör sänder signaler om varumärket. Vad signalerar du?

Lena Dur Högnelid

Lena Dur Högnelid

Från Aha till Haha!

En workshop med den ”skrattande psykologen”

Skrattande ger goda effekter för hälsan och välbefinnandet  men också för  arbetsglädje, samspel och prestation. Söker du en spännande och givande workshop som ger energi, aha-upplevelser och är engagerande för alla? Välkommen till  en workshop om och med massor av SKRATT.

Lisbet Olofsson

Lisbet Olofsson

SMS till himlen

Hon gifte sig och blev änka inom loppet av 17 timmar. Osentimentalt berättar hon om när livskamraten Sven gick bort 2009 i cancer. Från akutstadiet i upp och nervända världen genom sorgens stora famn till överlevarlandet och acceptansen. Lisbet hudlösa berättelse gör avtryck och förmedlar hopp och glädje i vår sårbara tillvaro.

Lisbet Duvringe

Lisbet Duvringe

Psykopater i arbetslivet

Med sprudlande energi, glöd och personligt engagemang pratar Lisbet Duvringe om den psykosociala arbetsmiljöns betydelse för samspelet mellan människor på jobbet.

Lilian Facht

Lilian Facht

”Mål och fokus”

Redan i ungdomen fokuserade Lilian på att uppnå olika uppsatta mål inom friidrott. Det var träning under veckorna och tävlingar på helgen.

 

Lasse Gustafsson

Lasse Gustafsson

Få mer gjort - Personlig Effektivitet!

Lasse Gustafsson är en lysande talare. Han pratar inte massa teori utan använder vardagsexempel från arbetslivet som man känner igen sig i väldigt väl. Det är både roande och lärorikt.

Lotta Snickare

Lotta Snickare

Den osynliga ojämställdheten

Lotta Snickare är en uppskattad inspiratör inom området jämställdhet och ledarskap. Genom att blanda konkreta exempel från näringsliv och offentlig förvaltning med forskning beskriver hon med humor de problem som uppstår och vi kan lösa dem.

Lisa Danåsen Wikström

Lisa Danåsen Wikström

Vi glömmer, men kroppen minns

Det finns mycket som påverkar oss, som kan bidra till muskelspänningar och stress. Saker som händer nu runt omkring oss, saker som redan har hänt och saker som ännu inte har hänt.

Lotta Ahlberg

Lotta Ahlberg

Är dina tankar ett dåligt sällskap

Det är viktigt att vi förstår våra tankar för att kunna förändra dem.

En tankeväckande, intressant och lärorik föreläsning med Lotta Ahlberg.

Lars-Göran Wadén

Lars-Göran Wadén

Livet rullar vidare ...

Om livet ur rullstolsperspektiv. 

Föreläsningen går i gränslandet mellan teater och äventyr med allt från lösgodis, krig, musik, kärlek och flera överraskningar.

Lena Gimbergsson

Lena Gimbergsson

Äggen har ett bäst före datum - inte hönan

Hinner du med att få barn mitt i livet? Det är en av de frågor som Lena vill ställa till kvinnor. Lena varvar föreläsningen med kunskap om kvinnohälsa – erfarenheter – funderingar och humor.

Lars J O Larsson

Lars J O Larsson

Fånga och behåll uppmärksamheten

Retorik är konsten att övertyga. Genom att kunna tekniken inom retorik kan man bli mer tydlig och slagfärdig. Det abstrakt färglösa blir gripbart. Under föreläsningen tar vi upp hur man kan anpassa de antika knepen till dagens situation.

Lisa Nyström

Lisa Nyström

Från ”Lyx” till LYX

Lisa Nyström, som får något år sedan levde ett liv i ”lyx”, med en utstakad karriär och otaliga möjligheter. För de flesta toppen av lycka, men för Lisa början till en gigantisk ohälsa, mötet med väggen kom snabbare och hårdare än vad hon klarade och det satte sina djupa spår i kropp och själ. Men som genom ett under fann hon lösningen – en Lisa för själen. Lyx var inte att ha råd med allt utan att ha tid för allt…

Lena Holfve

Lena Holfve

Utmattad? Sömnlös?

Efter femton år slutade Lena tvärt på 90-talet som yrkesförfattare som offentlig person då hon inte trivdes i medialjuset och hon började bygga IT-tjänster.

Lena föreläser om sina böcker; Utmattad, Mögelförgiftad, SömnlösBotten Upp samt den senaste utgiven september 2018 Parasitfri