a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö #

Föreläsare som börjar med L

Lasse Gustafsson

Lasse Gustafsson

Få mer gjort - Personlig Effektivitet!

Lasse Gustafsson är en lysande talare. Han pratar inte massa teori utan använder vardagsexempel från arbetslivet som man känner igen sig i väldigt väl. Det är både roande och lärorikt.

Linda Björck

Linda Björck

En hisnande resa i den digitala världen

Linda Björck är social media managern och LinkedIn-gurun som utbildar och föreläser med glimten i ögat. Med stor kunskap leder hon publiken förbi vanliga fallgropar och erbjuder lösningar på löpande band.

I dag handlar det inte om man ska vara med i sociala medier eller ej, utan det handlar om hur bra man gör det. Varje inlägg och aktivitet som företaget gör sänder signaler om varumärket. Vad signalerar du?

Linda Björck är en erkänd föreläsare. Som utbildare är hon känd som en mycket kunnig, inspirerande och professionell utbildare. Varje uppdrag skräddarsys med konkreta exempel kopplade till det aktuella ämnet, allt efter önskemål.

Lotta Snickare

Lotta Snickare

Den osynliga ojämställdheten

Lotta Snickare är en uppskattad inspiratör inom området jämställdhet och ledarskap. Genom att blanda konkreta exempel från näringsliv och offentlig förvaltning med forskning beskriver hon med humor de problem som uppstår och vi kan lösa dem.

Lotta Snickare är jämställdhetsföreläsare med en unik förmåga att kombinera fakta och konkreta exempel från såväl det privata näringslivet som den offentliga sektorn. Lotta är dessutom ledarutvecklare – hon är sedan tio år chef för Swedbanks ledarutveckling – ledarskapsforskare – hon forskar inom ledarskap och ledarutveckling vid Centrum för Bank och Finans på KTH – och författare – hon har tillsammans med Liza Marklund skrivit flera böcker om jämställdhet.

Lotta Ahlberg

Lotta Ahlberg

Är dina tankar ett dåligt sällskap

Det är viktigt att vi förstår våra tankar för att kunna förändra dem.

 

Lotta Ahlberg har tävlat på elitnivå inom ridsporten under många år vilket gav henne insikt om hur tankarna påverkar prestationen. Hon är Idrotts psykologisk rådgivare och arbetar med mental träning/coachning till såväl elitidrottare som motionärer. Lotta föreläser såväl på företag, skolor, Friskvårdsanläggningar samt idrottsföreningar. Vidare har hon även undervisat i idrottspsykologi på Gymnasienivå. Lotta är en glad och spontan tjej med båda fötterna på jorden.

Lisbet Olofsson

Lisbet Olofsson

SMS till himlen

Hon gifte sig och blev änka inom loppet av 17 timmar. Osentimentalt berättar hon om när livskamraten Sven gick bort 2009 i cancer. Från akutstadiet i upp och nervända världen genom sorgens stora famn till överlevarlandet och acceptansen. Lisbet hudlösa berättelse gör avtryck och förmedlar hopp och glädje i vår sårbara tillvaro.

Lisbet Olofsson har en bakgrund som elitidrottare. Hon är utbildad på GIH i Örebro. Det var när hon arbetade i industrin, med industridiamanter, hemma i Robertsfors i Västerbotten som hon upptäckte att hennes arbetskamrater drabbades av arbetsskador och att hon klarade sig. Det tackar hon idrotten för. Sedan dess har hon arbetat med friskvård.

Lisa Danåsen Wikström

Lisa Danåsen Wikström

Vi glömmer, men kroppen minns

Det finns mycket som påverkar oss, som kan bidra till muskelspänningar och stress. Saker som händer nu runt omkring oss, saker som redan har hänt och saker som ännu inte har hänt.

Lisa Danåsen Wikström är utbildad till leg. sjukgymnast. Sedan i över 20 år har hon haft föredrag, och veckokurser inom aktiv avspänning, egenvård för kropp och själ, stresshantering Utbildar inom avspänning, stresshantering samt egenvård.

Lisa Sihlberg

Lisa Sihlberg

Kan en bild rädda planeten?

Lisa Sihlberg har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo. Hon är naturskyddsfotografen som tar kameran till vapen för att uppmärksamma de hot som vår natur och våra arter dagligen utsätts för - och lär ut tips och råd om hur vi kan bevara vår fantastiska planet. Magiska bilder och humor kryddar Lisa Sihlbergs föreläsningar om miljö, hållbarhet och entreprenörskap.

Lars-Göran Wadén

Lars-Göran Wadén

Livet rullar vidare ...

Om livet ur rullstolsperspektiv. 

Föreläsningen går i gränslandet mellan teater och äventyr med allt från lösgodis, krig, musik, kärlek och flera överraskningar.

 

Lars-Göran Wadén arbetar som lokalreporter på en tidning i Sandviken och Hofors kommun. Lars-Göran reser mer än gärna landet runt bland skolor och göra temadagar med prova-på-aktiviteter och utbildning i hur det är att leva med ett rörelsehinder.

Lilian Facht

Lilian Facht

”Mål och fokus”

Redan i ungdomen fokuserade Lilian på att uppnå olika uppsatta mål inom friidrott. Det var träning under veckorna och tävlingar på helgen.

 

Lena Gimbergsson

Lena Gimbergsson

Äggen har ett bäst före datum - inte hönan

Hinner du med att få barn mitt i livet? Det är en av de frågor som Lena vill ställa till kvinnor. Lena varvar föreläsningen med kunskap om kvinnohälsa – erfarenheter – funderingar och humor.

Lena Gimbergsson har bakgrund inom en patientförening för ofrivilligt barnlösa. Seminarier och kongresser med föreläsningar på nationell och internationell nivå om infertilitet. Hon har förekommit mycket i TV, radio och tidningar Lena föreläser även i skolor för att förmå ungdomar att tänka mer långsiktigt för att de ska kunna få de barn som önskas av egen kraft och förmåga – längre fram i livet.

Lena Holfve

Lena Holfve

Utmattad? Sömnlös?

Efter femton år slutade Lena tvärt på 90-talet som yrkesförfattare som offentlig person då hon inte trivdes i medialjuset och hon började bygga IT-tjänster.

Lena föreläser om sina böcker; Utmattad, Mögelförgiftad, SömnlösBotten Upp samt den senaste utgiven september 2018 Parasitfri

 

Lisa Nyström

Lisa Nyström

Från ”Lyx” till LYX

Lisa Nyström, som får något år sedan levde ett liv i ”lyx”, med en utstakad karriär och otaliga möjligheter. För de flesta toppen av lycka, men för Lisa början till en gigantisk ohälsa, mötet med väggen kom snabbare och hårdare än vad hon klarade och det satte sina djupa spår i kropp och själ. Men som genom ett under fann hon lösningen – en Lisa för själen. Lyx var inte att ha råd med allt utan att ha tid för allt…