a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö #

Föreläsare som börjar med A

Anders Dahlquist

Anders Dahlquist

Är du en generationsrasist?

Tror du att 40- och 50-talisten är en värdefull generation eller tror 90-talisten att de kan allt? 

Vet du att idag är det fem generationer på arbetsmarknaden, fem generationer som är helt olika men som tillsammans gör underverk om du vet hur. Det är du som kan öppna för en ny framtid, för vågar du så utvecklar du andra.

Anders har både föreläsningar och utbildningar i ämnet!

Som fd officer är Anders van att tala, att skapa energi och visa att man vågar. Han rör sig över hela scenen, med bra ögonkontakt med publiken så att alla känner sig sedda. Anders håller högt tempo, men med full kontroll.

Anders Krasse

Anders Krasse

Kan man bo gratis?

Detta är berättelsen om en helomvändning i livet, en protest mot konsumtionssamhället och att skapa en möjlighet till att bo billigt. Välkommen till en inspirerande och underhållande föreläsning med Anders Krasse om en annorlunda syn på konsumtion.

Arpana Sonnsjö

Arpana Sonnsjö

”Du är ok som du är!”

Var och en av oss är på en resa genom livets brokiga äventyr. Att sammanlänka och förstå djupet av våra erfarenheter kräver vishet och klarhet.

Anne Fant Ekman

Anne Fant Ekman

”Även lärare är människor eller ….?”

”En skola för alla” är en underbar vision. Likaså att ”Skolan är spjutspetsen till framtiden”, men är det faktiskt inte så att ”Skolan är krigszonen mellan det onda och det goda”?

Anne Fant Ekman har en bred kompetens inom skolfrågor. Hon har arbetat på lågstadiet i cirka 20 år, och varit svenska 2-lärare och speciallärare på högstadiet, samt är utbildad specialpedagog, som gått ledarutbildningar bland annat UGL-kurser. Hon har intresserat sig speciellt läs- och skrivinlärningsprocessen, fonetik och allmän språkvetenskap samt psykosociala arbetsmiljöfrågor både ur ledarskaps-, lärar- och elevperspektiv. Hon har varit skådespelerska och medverkat i tv-, teater och filmproduktioner. Anne Fant är även utbildad journalist och arkeolog. Hon har studerat jordens utveckling, kulturella system, och sociala system på mikro- och makronivåer i historiska perspektiv.

Annica Andersson

Annica Andersson

”Fru Anderssons tankeväckare”

Annica skapar tankar och funderingar kring relationer, manligt, kvinnligt, meningen med livet, sex, kärlek och personlig utveckling. 

Ann-Sofi Taavo

Ann-Sofi Taavo

Esterii & Jag

Humor – också ett vapen …

Esterii föddes för 3 år sedan. Esterii ger er hennes enkla sanning om sig själv, sin sjukdom,  galenskaper, sin sorg och sina drömmar.
Livets sanning i tappning av Esterii - Ann-Sofi Taavo, som också kan bokas som konferencier, underhållare eller föreläsare till ditt evenemang.

Agneta Moquist

Agneta Moquist

”Med näsan i fontanellen”

Den som snusar ett litet litet barn över dess fjuniga hjässa hamnar ofrånkomligen med näsan i ”den lilla källan”. Ordet fontanell kommer av italienskans liten källa. Genom denna mjuka öppning kan man känna blodet pulsera. Det är då vi tar oss tid att känna vördnad, stillhet och kärlek.

Augusto Comte Gomez

Augusto Comte Gomez

Jag vill visa att man kan förändras

Augustos föreläsningar riktar sig till skolor, företag och myndigheter. De är en del av ett förebyggande arbete. Augusto föreläser om att även om du haft dåliga förutsättningar i livet så kan du skapa dig ett liv med bra förutsättningar.

Agneta Lundqvist

Agneta Lundqvist

Anhörig och alltid stand by!

En föreläsning om att vara anhörig. Att alltid finnas till hands, att alltid finnas på plats, att alltid lyssna, att alltid ha ett bra humör, att alltid förstå.
Agneta Lundqvist ger i föreläsningen kunskap om att allt är möjligt med hjälp av motivation och tålamod.

Agneta LundqvistArbetar med tillgänglighetsfrågor och olika arbetsmarknadsprojekt för personer med funktionsnedsättningar. Uppskattad föreläsare kring tillgänglighet och arbetsmarknadsfrågor rörande funktionsnedsättningar av neuropsykiatrisk art (ADHD, Asperger syndrom, autismspektrumstörning) samt psykiska funktionsnedsättningar som ex. panikångestsyndrom, social fobi, depression. Handleder personal som möter ovan nämnda grupper i arbetet eller inom olika föreningar. Agneta är pedagog, samt verksam inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar, dyslexi samt beteendevetenskap och mindfulness.

AnnKatrin Noreliusson

AnnKatrin Noreliusson

Tvångssyndrom vanligare än vad många tror!!!

AnnKatrin har med sin erfarenhet av att vara förälder till barn med NPF-diagnoser*, som adhd, OCD, Tourettes syndrom och Aspergers syndrom, haft förmånen att utvecklats som människa och hittat egna strategier för att ”överleva”. Hon har även utretts och blivit diagnostiserad med adhd på ”gamla” dagar. Efter att ha hamnat i utmattningssyndrom för tredje gången, tog hon tag i sina misstankar för att få veta hur det låg till.

AnnKatrin erbjuder föreläsningar och utbildningar för
Inom ADHD, OCD/tvångssyndrom och andra NPF-diagnoser,
Andreas Kullberg

Andreas Kullberg

”Konsten att må bra utan anledning”

Andreas Kullberg certifierad coach med en examen i projektledning, Andreas har genomfört 1000-tals coachsamtal. Andreas har utbildat, inspirerat och hållit föredrag på bl a BARN-mässan och Pedagogisk ide- och inspirationsmässa.

Angelica Alm

Angelica Alm

Pengarna eller livet

Pengarna eller livet handlar om arbetsglädje, både på och utanför arbetet. Angelica Alm ger en sprudlande föreläsning där hon visar att vem som helst kan skapa ett rikt liv, både ekonomiskt och i hjärtat.

Andreas Brorson

Andreas Brorson

Föreläsning om spelmissbruk

Spelandet och all spelreklam bara växer och växer! Fler och fler dras ner i spelberoende men vi vågar inte prata om detta problem!

Det vill jag ändra på! Efter flera års spelmissbruk är jag nu sedan 3 år tillbaka helt spelfri och är idag ute på elitklubbarna, framförallt inom hockey, och föreläser för både för A-lagen och Juniorerna.